Proiecțiile au loc la Timișoara, în spațiul FABER. În această seară, veți putea viziona două producții de artă, una realizată de artista Marilena Preda Sânc – „Puterea niciodată nu își cere iertare”, iar cealaltă de grupul kinema ikon – „La revedere (RAMBO)”. Duminică, de la aceeași oră, timișorenii au ocazația de vedea instalația video „The end.”, din care fac parte proiecții semnate de cinci artiști din România, Austria și Slovacia: Alexandra Boaru, Richard Kitta, Michael Koch, Silvia Moldovan și Cătălin Petrișor.

Cele două filme, ale Marinelei Preda Sânc, care, pentru această formulă expozițională, au fost montate într-o singură proiecție – Puterea niciodată nu își cere iertare – vor fi prezentate pentru prima dată în România, și acuză ”agresivitatea societății umane manipulată de Putere în favoarea puținilor fericiți care și-au pierdut compasiunea pentru ceilalți/umanitatea”.

“La revedere (RAMBO)” este semnat de grupul kinema ikon și va fi proiectat, tot la Faber, începând cu ora 22:35. La sfârșitul anilor 80, în cinematografe dar și în săli mici de spectacole de la teatre sau case de cultură apăruseră primele instalații video avant-la-lettre: pe un monitor TV racordat la un VHS player se puteau vedea filmele de succes din box-office-ul american.

Astfel, „La revedere (RAMBO)” este un film de montaj în care s-au folosit materiale de arhivă produse de kinema ikon, suprapuse filmelor hollywoodiene. Colajul cinematografic încearcă să refacă în mod ironic, atmosfera irespirabilă a unei epoci de persistentă amintire.

Instalații video

“The end.”, seria de proiecții semnate de cei cinci artiști, va putea fi vizionată duminică, în aceeași locație, de la ora 22:30 și cuprinde următoarele proiecții video: Alexandra Boaru (RO) –„Absorption and Assimilation” (2019) – 1’31’’, Silvia Moldovan (RO) – „Crow flying near the birds’ shelter Printzes” (2019) – 1’47’’, „De la Sepale la floarea soarelui” (2019) – 05’44”,

„Porumbelul pinguin și gagica lui roșcată” (2020) –  2’02”, Richard Kitta (SK)  – „Window” (2020) – 00’52’’, Richard Kitta (SK) – „Parasite” (2020) – 02’52’’, Cătălin Petrișor (RO) – „Seen each other” (2018) – 08’00’’, Michael Koch (AT) – „META Camp Offline” (2018) – 04’48’’.

Seria de proiecții face parte din proiectul „Biohazard”, principalul eveniment al galeriei în 2020, care a început în august și se va încheia în luna decembrie. Intrarea este gratuită.

Exclusiv. Pe ce își cheltuie Lidia Buble banii. Alocă sume fabuloase

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri