Dovada că Nicolae Ceaușescu credea în Dumnezeu s-a văzut la înmormântarea mamei sale. Gestul neașteptat al fostului dictator

Dovada că Nicolae Ceaușescu credea în Dumnezeu s-a văzut la înmormântarea mamei sale. Gestul neașteptat al fostului dictator
Despre Nicolae Ceaușescu s-au scris și s-au spus multe, unele povești, altele, fapte reale. A curs multă cerneală pe marginea întâlnirii dintre dictator și luminatul Arsenie Boca, și nu puține au fost zvonurile că, în ciuda ideologiei comuniste, acesta era cu teamă de Dumnezeu.

Însă dovada incontestabilă a faptului că Nicolae Ceaușescu credea în Dumnezeu s-a văzut la înmormântarea mamei sale. Atunci, dictatorul comunist al României a făcut ceva cu adevărat neașteptat.

După cum a relatat presa, Alexandrina, mama lui Nicolae Ceaușescu s-a stins din viață în vara anului 1977, mai exact la începutul lunii iulie. Marcat de cele spuse de bătrânii satului, acesta se pare că nu a vrut sub nicio formă să își înmormânteze mama la data stabilită. Mama lui Nicolae Ceaușescu era ultimul părinte care îi mai rămăsese acestuia în viață, după moartea tatălui său, Andruță.

Fostul dictator comunist se temea de cele sfinte

Imediat după deces, întreg Scorniceștiul a fost împânzit de securiști. În paralel, au început pregătirile pentru înmormântare. De la eveniment s-au păstrat imagini tulburătoare cu fostul dictator care își sărută mama decedată, în sicriu, luându-și rămas bun de la cea care i-a dat viață, pentru ultima dată. Femeia a fost iubită în comunitate, și nu puțini erau aceia care deplângeau sincer trecerea ei în neființă.

În cele din urmă, joi, 7 iulie 1977, Ceaușescu și-a condus mama pe ultimul drum. Conform apropiaților familiei, acesta a acceptat data cu mare strângere de inimă. El se temea de o vorbă din popor care făcea referire la data zilei respective, 7. 07.1977.  Ceaușescu a fost la un pas să mai amâne cu încă o zi ceremonia, după ce aflase, la priveghi, de la câteva bătrâne ale satului, că atunci când înmormântarea unui om se face într-o zi „însemnată”, în care un număr se tot repetă, sufletul decedatului se va chinui până la următoarea „aliniere”, a datei.

Nicolae Ceaușescu l-a întâlnit pe Arsenie Boca

Auzind de darul clarviziunii cu care era înzestrat Arsenie Boca, Nicoale Ceaușescu a vrut să îl cunoască, iar întâlnirea dintre cei doi a avut loc în anii 1980.  Se spune că fostul dictator i-a pus părintelui luminat o singură întrebare, iar răspunsul l-a cutremurat, iar peste ani, tot ce i-a spus atunci călugărul vizionar s-a adeverit, odată cu Revoluția din decembrie 1989, condamnarea sa  și a soției sale, Elena, la moarte, și executarea lor prin împușcare. Arsenie Boca i-a spus că vor fi omorâți amândoi, el și soția sa, într-o zi de mare sărbătoare.

Sursa foto: Wowbiz.ro

Recomandarile noastre