Simona Ionescu / Redactor Șef

Dr. Adrian Marinescu, despre evoluția COVID: „Spre 1 februarie va fi o creștere clară. Greu de spus când va fi vârful”

Dr. Adrian Marinescu, despre evoluția COVID: „Spre 1 februarie va fi o creștere clară. Greu de spus când va fi vârful”
Chiar dacă sărbătorile de iarnă am răsuflat puțin, pandemia de coronavirus încă nu ne lasă.

Vom avea din nou probleme cu coronavirusul. Nebunia va începe din februarie.

Dr. Adrian Marinescu, despre evoluția COVID: „Spre 1 februarie va fi o creștere clară. Greu de spus când va fi vârful”

Potrivit directorului medical al Institutului Matei Balș din București, Adrian Marinescu, pandemia de coronavirus nu ne va ierta nici în perioada ce va urma. Specialistul spune că februarie, martie și aprilie vor fi lunile cu cele mai multe infecții.

„Undeva din a doua jumătate a lunii ianuarie, spre 1 februarie va fi o creştere clară”

„Ceea ce se vede este o creştere nu exponenţială deocamdată, dar este o creştere şi se va vedea în intervalul următor. Undeva din a doua jumătate a lunii ianuarie, spre 1 februarie va fi o creştere clară.

Mă aştept ca lunile februarie, martie şi aprilie să fie lunile într-adevăr în care vom avea probleme legate de numărul de cazuri”, a afirmat Adrian Marinescu.

„Aşteptăm ca, probabil, undeva în martie să avem update-ul vaccinului”

Deocamdată e greu de spus când va fi vârful, însă persoanele vaccinate e puțin probabil să facă o formă gravă care să necesite internare. Pe de altă parte, doctorul Marinescu susține că în curând o să apară o variantă îmbunătățită a vaccinului anti-COVID.

„Este foarte greu de spus când va fi exact vârful. (…) maximum trei luni în care nu vom avea multe cazuri severe, o. Este evident, din datele pe care le avem, că vaccinurile de acum nu au aceeaşi eficienţă pe varianta Omicron. Nici nu avem atât de multe date. Aşteptăm ca, probabil, undeva în martie să avem update-ul vaccinului”, a mai spus acesta.

În acest moment, la noi în țară au fost confirmate oficial 92 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Din nefericire, Ministerul Sănătății a dat o veste rea chiar în ultima zi de an, precizând „începutul transmiterii comunitare pentru tulpina Omicron, care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”.

Sursă foto: antena 3

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre