Dr. Anthony Fauci anunță nenorocirea ce se va abate peste Statele Unite în următoarele săptămâni. Informații despre ce urmează în România

Dr. Anthony Fauci anunță nenorocirea ce se va abate peste Statele Unite în următoarele săptămâni. Informații despre ce urmează în România
Statele Unite au înregistrat al doilea cel mai mare total zilnic pentru noi cazuri de COVID-19, ia un expert estimează că aproximativ 5 milioane de americani s-ar putea îmbolnăvi în săptămâna viitoare,

Potrivit economistului american Andrew Hunter, care a anunțat cifra uriașă, acest număr enorm de îmbolnăviri va aduce o perturbare majoră a economiei și a serviciilor esențiale. Previziunea specialistului în economia capitalului, Andrew Hunter, a fost făcută publică de presa engleză și americană.

Vineri, SUA au înregistrat 900.832 de cazuri noi de COVID, pe locul doi după cele peste 1 milion de cazuri înregistrate luni. Cele patru zile cu cel mai mare număr de cazuri din America, de la începutul pandemiei, au fost toate înregistrate în ultima săptămână. Creșterea medie zilnică a cazurilor în ultimele șapte zile a fost de 664.732, o creștere de 64% față de acum o săptămână, potrivit unei analize DailyMail.com a datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Dr. Anthony Fauci anunță nenorocirea ce se va abate peste Statele Unite în următoarele săptămâni

Numărul de decese a crescut vineri la 2.615, o creștere cu 22 la sută față de nivelurile din săptămâna în urmă, în medie, dar încă cu mult sub vârful de acum un an. Spitalizările cresc rapid spre niveluri record, deși noi date de la New York sugerează că multe internări în spitale cu COVID sunt acum incidentale. Iar pacienții sunt testați pozitiv pentru virus după spitalizare.

Majoritatea experților crede că infecțiile vor continua să crească în SUA în următoarele câteva săptămâni, înainte ca numărul crescut de infectare cu Omicron să atingă vârful la sfârșitul lunii ianuarie. Dr. Anthony Fauci spune că SUA va înregistra probabil peste 1 milion de cazuri zilnic în mod regulat în săptămânile următoare.

Cei mai mulți experți recomandă măsuri de protecție severe pentru a împiedica răspândirea variantei Omicron.

Ce s-ar putea întâmpla în România

Din ultimele raportări din Israel, medicii de acolo susțin că tulpina Omicron produce o mortalitate  de doi la mia de locuitori. Se poate astfel aprecia că în România numărul deceselor va fi mult mai mare, pentru că vorbim de un important procent din populație care nu este vaccinat.

Specialiștii de la MedLife au analizat prin metoda pre-screening PCR un nou lot de 175 de probe COVID-19 pozitive, dintre care 137 prezintă suspciune de Omicron. Acestea urmează să fie confirmate prin secvenţiere. Numărul cazurilor suspecte în urma evaluării pre-screening este mai mult decât dublu în doar o săptămână de la ultima evaluare.

Pe lotul analizat săptămâna trecută au fost identificate 30 de cazuri cu probabilitate de infectare cu Omicron, dintre acestea 28 fiind confirmate cu noua tulpina în urma secvenţierii.

„Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că această tulpină este de până la 5 ori mai transmisibilă decât tulpina Delta şi atinge un număr mare de oameni într-un timp foarte scurt. Nu e deloc suprinzător că începem să avem transmitere comunitară a acestei tulpini pe teritoriul României şi ne aşteptăm ca în perioada următoare ritmul să fie unul susţinut în această direcţie”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi doctor în ştiinţe medicale la MedLife, citat de evz.ro.

Cei de la MedLife apreciază că numărul maxim de persoane infectate cu Omicron se va stabiliza la 50.000 de persoane pe zi. Cifra este una astronomică și va sufoca total sistemul medical.

Recomandarile noastre