Remediile din grădină, „naturistele” adică, trebuie încercate căci ele vin din tradițiile stră-stră bunicilor noastre.
Ceea ce nu mulți știu este că, duda are atribuțiile unui adevărat antibiotic!
Acidul citric din dude are efect bactericid, ferindu-ne de boli infecțioase și de microbii dăunători corpului uman.
Mai mult, vitaminele B1, B2, C, provitamina A și acidul folic tratează cu succes afecțiunile pielii, precum eczemele, combate bacteriile care fac tranzitul intestinal dificil, au efect tonic și antiinflamator.
Din frunzele de dud se pot face ceaiuri sau infuzii, indicate în mod special pentru diabetul zaharat.
La infuzii puteți adăuga și frunze de nuc sau teci de fasole uscată pentru un efect mai puternic.
Dudele contin fibre alimentare, aproximativ 10% din necesarul zilnic pe porție. Fibrele alimentare ajută la îmbunătățirea sănătății digestive, accelerand tranzitul intestinal, reducând în același timp și apariția constipației, balonării și crampelor. De asemenea, fibrele reglează colesterolul și stimulează sănătatea inimii dacă sunt consumate în mod regulat.
Conținutul bogat de fier din dude, un mineral care nu se găsește în mod obișnuit în fructe, stimulează în mod semnificativ producția de celule roșii din sânge.
Sucul din dude coapte conține acid citric, de aceea are proprietăți astringente și este recomandat în tratamentul aftelor, anghinelor, stomatitelor pentru uz extern, sub formă de gargară, sau pentru uz intern, se bea un pahar de suc pe zi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook