Cine nu a admirat un câmp cu maci în floare? Pete de roșu- sângeriu, în câmp. Iată că gospodinele s-au gândit că ar putea face din aceste flori o dulceață inedită, simililară cu cea de trandafiri.

Dulceață din flori de mac. Rețetă inedită

Florile de mac sunt frumoase și ne anunță că a venit vara. Sunt folosite semințele la tot fel de prăjituri. Timp de secole, macul a fost folosit ca plantă medicinală, ca remediu tradiţional. Atât seminţele de mac, cât şi uleiul oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Ajută la tratarea durerilor de cap şi a tusei,  astm şi insomnie.

Gospodinele culeg petalele și fac o dulceață pe care nu o mănânci în fiecare zi. În alte zile, se prepară  o mulțime de alte preparate cu cu semințe de mac. Celebrul cozonac cu mac este preferatul românilor. Ce ar fi să încercați și clătite ori gogoși cu dulceață din flori de mac?

Ingrediente

  • 200 gr de petale de mac sălbatic, culese departe de oraș, adică nu de pe acolo pe unde trec multe mașini;
  • 650 ml de apă
  • 1kg de zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 bețisor de scorțișoară.

Mod de preparare

  • Petalele de mac se spală, una, câte una. Se înlătură partea neagră de la petale, care este amăruie. Se spală sub jet de apă.
  • Se prepară siropul din zahăr, apă, vanilie, scorțișoară, până obțineți un sirop consistent ca mierea. Adăugați petalele strivite cu sucul de la o lămâie și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Dacă siropul a fost bine legat, se ia vasul de pe foc şi se acoperă cu un prosop ud. Se lasă să se răcească în vas şi se pune rece în borcane capsate cu capace al căror interior a fost şters cu alcool.

Sirop și dulceață din flori liliac. Două rețete de sezon

Suc și sirop de trandafiri. Rețete fără conservanți

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp