Simona Ionescu / Redactor Șef

Știați? Macul de câmp combate osteoporoza

Știați? Macul de câmp combate osteoporoza
Firavul mac de câmp, care creşte spontan în lanurile de cereale, are numeroase proprietăţi curative. Din petalele plantei se prepară infuzii care se administrează cu succes în caz de răguşeală, de stări gripale, de nelinişte sau de insomnii. Combate și osteoporoza.

Știați câte beneficii are pentru sănătatea noastră plăpânda floare de mac roșu? Preparatele din mac roşu de câmp sunt eficiente în tratamentul astmului, în combaterea crampelor abdominale, durerilor de gât şi stărilor de agitaţie.

Macul de câmp combate osteoporoza

Datorită conţinutului bogat de fosfor, care stimulează absorbţia calciului în oase, macul roşu de câmp s-a dovedit un remediu în profilaxia şi în combaterea osteoporozei.

Studii recente au demonstrat încetinirea procesului de pierderea a masei osoase după administrarea unei linguriţe de ulei de mac timp de un an,spun specialiștii.

Mod de preparare

Infuzie. Peste o linguriţă de petale de mac bine mărunţite se toarnă o cană cu apă clocotită. Ceaiul se infuzează zece minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. O cană de ceai se bea pe parcursul unei zile, iar tratamentul trebuie urmat cel puţin şapte zile.

Uleiul de mac. Pentru preparare se folosesc zece linguri de petale de mac mărunţite şi 500 ml de ulei de măsline. Ingredientele se macerează 14 zile , la soare, apoi uleiul se strecoară şi se păstrează în sticluţe închise ermetic.

Macul de câmp. Beneficii

Puţini ştiu, însă, că aceste flori de câmp nu ne încântă doar ochii, ci aduc şi numeroase beneficii pentru sănătate.

  • Combate osteoporoza. Seminţele de mac sunt bogate în acizi graşi Omega-6. Infuzia din seminţe previne apariţia bolilor cardiovasculare şi a osteoporozei, ajutând la fixarea calciului în oase. Pentru a prepara ceaiul, pune într-un vas 10 g de seminţe uscate şi toarnă 250 ml apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 20 de minute. După răcire, strecoară şi adaugă o lingură de miere. Ia câte o lingură, de 2 -3 ori pe zi, după masă, timp de 2 săptămâni.
  • Calmează tusea. Sub formă de ceai, petalele de mac se folosesc în bronşită, răceală, gripă şi răguşeală. Pune o linguriţă de petale într-un vas, apoi toarnă 250 ml apă clocotită. Bea ceaiul călduţ, în cursul unei zile, îndulcit cu miere. Pentru a mări efectul medicinal, poţi adăuga flori de tei, frunze de pătlagină, de nalbă şi cimbrişor.
  • Te scapă de insomnia. Florile de mac au efecte sedative şi calmante, şi sunt de ajutor când nu poţi să adormi. Pune 3 g de petale uscate de mac într-un vas şi toarnă o cană de apă clocotită. Acoperă, iar după 10 minute strecoară amestecul. Ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de masă şi seara, cu 30 de minute înainte de a te pregăti de somn.
  • Înlătură durerile de cap. Dacă migrenele şi durerile de cap nu-ţi dau pace, urmează o cură cu tinctură de mac. Pune într-un vas 10 g de petale de mac şi toarnă 500 ml alcool de 70˚. Lasă la macerat 14 zile, la loc întunecos. Agită, din când în când, recipientul. Administrează 15 picături, de 2 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Bianca Drăgușanu a ajuns la cratiță! Ce îi face de păpică lui Bodi!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre