Simona Ionescu / Redactor Șef

E grea viața de pensionar pentru Viorel Lis. Câți bani îi aduce poștașul o dată pe lună

E grea viața de pensionar pentru Viorel Lis. Câți bani îi aduce poștașul o dată pe lună
Bătrânețe, haine grele, așa sună un proverb românesc, iar fostul edil general al Capitalei, Viorel Lis, pare că vrea să demonstreze că este exact așa.

E grea viața de pensionar pentru Viorel Lis. După decenii de muncă în folosul comunității, fostul primar abia are ce pune pe masă.

Viorel Lis a mărturisit de nenumărate ori că cea mai mare realizare profesională a sa constă în faptul că a fost primarul Bucureștiului. Se laudă, pe drept cuvânt, cu faptul că nu a primit niciodată șpagă și în care și-a păstrat integritatea.

Fostul edil al Capitalei a dezvăluit că în acea etapă a vieții sale a ajutat foarte multe persoane, care astăzi l-au cam dat uitării. Și, peste toate, deși a fost ani buni primar al Capitalei, perioada nu i-a fost calculată ca vechime de muncă.

E grea viața de pensionar pentru Viorel Lis

Suma pe care Viorel Lis o încasează la fiecare sfârșit de lună nu este deloc una satisfăcătoare. El și soția lui, Oana, încearcă să se descurce să trăiască cu pensia primită de la stat. Câți bani îi aduce poștașul o dată pe lună? Suma nu e nici pe departe mare. E vorba de 3700 de lei.

„Pensia e o porcărie pentru că s-a făcut după primii trei de la angajare, când eram un inginer proiectant, nu mi-a luat în calcul perioada când am fost primar, când plăteam la asigurări mai mult, deci asta e problema, și al doilea să fiu sănătos, dar ceea ce nu sunt, am paranareză și nu prea pot să mai merg bine. Am dat 30 de milioane la 10 ședințe de recuperare”, a spus Viorel Lis la Antena Stars.

În perioada următoare familia se va confrunta cu greutăți suplimentare. Soții Lis se pregătesc să devină părinți. Oana Lis și-a făcut certificat de părinte adoptator ți urmează să înfieze un copil.

Sursa foto: Facebook

Rețetă de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre