Eclere cu cremă de căpșune este o rețetă care poate fi preparată pentru a vă bucura oaspeții cu ceva special sau poate chiar a vă răsfăța cu un desert în timp de beți un ceai sau o cafea. Această rețetă este concepută pentru 12 bucăți și ingredientele pot fi găsit cu ușurință în orice market sau hipermarket.
Toate ingredientele pentru eclere cu cremă de căpșune:
- 350 ml de lapte
- 100 g de făină
- 6 linguri de zahăr
- 3 ouă
- 75 g de ciocolată neagră
- 100 ml de smântână
- 200 g de căpșuni înghețate
- 30 g de unt
- 1 pachețel de praf de budincă de migdale
- 1 lingură de ghimbir tocat cristalizat
- un pic de sare
Cum puteți găti această rețetă ?
Primul pas este să lăsăm căpșunele să se dezghețe. Mai apoi, praful de budincă se amestecă cu șase linguri de lapte și zahăr. Se pune laptele împreună cu piureul de căpșune la fiert. Peste câteva minute se încorporează și praful de budincă. După ce fierbe, se ia de pe aragaz și se pune peste budincă o folie alimentară, pentru că în așa fel evităm formarea unei cruste.
Următorul pas este să gătim aluatul eclerelor. Pentru acest lucru se pune la fiert 125 ml de apă rece, un pic de sare și unt. Mai apoi, se pune în acest vas făina și se amestecă până în momentul în care aluatul se desprinde de fundul vasului. Iar acum luați oala de pe foc și încorporați 3 ouă în aluat.
De asemenea, veți avea nevoie de un poș cu un vârf mare stelat. Puneți în el aluatul și cu ajutorul lui întindeți aluatul în 12 fâșii de aproximativ 10 cm lungime. După ce ați aranjat aluatul eclerelor pe o tavă de copt, acoperiți-o cu hârtie de copt. Iar tava trebuie pusă în cuptor la aproximativ 200 °C pentru 25 sau 30 de minute.
Când eclerele s-au gătit, nu uitați să le tăiați pe jumătate și să le lăsați să se răcească.
Urmează să gătim crema și pentru asta vom avea nevoie de ciocolată, care o puteți topic cu ajutorul unui pat de apă fierbinte. Prin urmare, se bate smântâna și apoi budinca. Aceste două ingrediente trebuie amestecate, până se omogenizează.
Ultimul pas, este cel mai plăcut în această rețetă. Trebuie să întindem crema cu un poș pe o jumătate de ecler, iar apoi jumătatea rămasă se pune peste cremă. Nu uitați să decorați eclerele cu ghimbir tocat. Se lasă câteva minute să se răcească și desertul este gata pentru a fi mâncat.
Foto
Înghețata e bună pentru copilul tău și când e frig afară
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook