Simona Ionescu / Redactor Șef

Eurovision România a intrat în faza a doua. Ce se întâmplă cu zeci de piese

Eurovision România a intrat în faza a doua. Ce se întâmplă cu zeci de piese
Un număr de 45 de piese s-au calificat în prima fază a Eurovision România. Compozitori și interpreți din 16 țări concurează în semifinală, iar juriul a anunțat care sunt cele 45 de piese care s-au calificat în prima fază. Jurații ediției din acest an sunt: Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur și Adrian Romcescu.

Etapa de preselecție pentru Eurovision România s-a terminat săptămâna trecută iar în ajun de Crăciun s-au anunțat cele 45 de piese calificate în prima fază a semifinalei.  În mod surprinzător, pe lângă compozitori din România, unii din Republica Moldova, Marea Britanie, Slovenia, Irlanda, Islanda, Belgia, Suedia, Ucraina, Spania, Canada, SUA, precum și interpreți din Italia, Bulgaria, Croația, Germania și România se vor duela în prima etapă a Selecției Naționale.

Semifinala are două etape și se încheie pe 12 februarie, cu un show tv în direct la TVR. Melodiile care au trecut de preselecție vor intra în prima etapă a semifinalei, unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea etapă a concursului.

Eurovision România organizează în ianuarie o sesiune de înregistrări într-un studio al TVR pentru cele 45 de piese, care vor fi difuzate pe canalul TVR de pe Youtube și Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

Unde se va desfășura concursul

Eurovision  va avea loc în 2022 în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 și 12 mai și finala pe 14 mai 2022. Un număr de 41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului.

Televiziunea română este organizatoarea Selecției Naționale Eurovision România și participă la concursul european din 1993.

De-a lungul anilor, țara noastră a avut mai multe performanțe la acest concurs. De două ori a luat locul al treilea cu Luminița Anghel și Sistem la Kiev, în 2005, Paul Seling și Ovi, la Oslo 2010 și o dată, locul al patrulea Mihai Trăistariu, Atena, 2006.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre