Exclusiv. Catinca Roman, anunț în premieră: „Mă lansez într-o muncă total diferită”

Exclusiv. Catinca Roman, anunț în premieră: „Mă lansez într-o muncă total diferită”
Fotografia publicată acum de Rețete și Vedete este o exclusivitate. A fost făcută de mine în 1994, la o prezentare de modă organizată de regretata Zina Dumitrescu, la I.M.O.D.(Institutul de Modă), de pe lângă, acum, Hotel Hilton. Tot în exclusivitate, Catinca Roman ne-a vorbit despre planurile ei de viitor

Atunci, în 1994, când i-am făcut poza, Catinca abia se întorsese din Franța, unde trăise în ultimii cinci ani. Și spune ea în exclusivitate pentru „Rețete și Vedete”: „Eram șocată de realitatea din țară. De cultura pe care o găseam aici, după anii petrecuți acolo, în Franța”.

Fotografia alb/negru: Cristian Botez, 1994

Fiică vitregă a lui Petre Roman, „revoluționarul cu pulover roșu”, cum a rămas în memoria celor care încă mai cinstesc Revoluția din decembrie 1989, „omul de pe baricada de la Inter”, Catinca a fost, ani de-a rândul, în atenția publică din această postură, de fiică a lui Petre Roman, „revoluțiaonarul”, fost prim-ministru al României în 1990-1991, apropiat al lui Ion Iliescu. A fost sub „lumina reflectoarelor”, dar nu și-a dorit cu ardoare acest lucru. Și-a deschis, însă, cu ani buni în urmă, o firmă de creație vestimentară, înregistrând, de-a lungul anilor, succese notabile.

De zece ani, Catinca nu mai are nimic de a face cu acest domeniu.

A mai avut, desigur, multiple invitații la show-uri și emisiuni de televiziune. Cu atât mai mult cu cât a fost, o perioadă, și redactor-șef la revista TABU.

La un moment dat, prezenta două emsiuni distincte la Romantica TV, un vechi post tv, acum dispărut.

Azi, Catinca Roman face un anunț în premieră.

Relații de familie compromise

Catinca era solicitată de diferitele posturi tv, nu de puține ori, atunci când sora ei de mamă, Oana, fiica naturală a lui Petre Roman, „ieșea pe post” cu declarații despre tatăl ei.

Într-o emisiune recentă a unei televiziuni, invitată specială, Catinca a făcut câteva referiri la relația sa cu Petre Roman, tatăl său vitreg. Așadar, afirmațiile ei au fost preluate, in corpore, de mai toată presa mondenă.

Eu cu Petre Roman nu am avut o legătură bună. Oricum, el are o fire dificilă, e greu să te înțelegi cu el. El nu vorbește nici cu fiica lui, Oana, ce să vorbească cu mine? Nu mai avem practic nici o legătură”, ar fi spus Catinca. Atât și nimic mai mult.

Fosta creatoare de modă, căci se consideră ieșită din acest domeniu, aproape că și-a și șters din memorie ocazia cu care a făcut declarația respectivă.

Catinca nu mai are nici cu sora sa, Oana Roman, o relație excepțională, fiecare din ele văzându-și de propria viață.

Poate unul din ultimele momente în care s-au reapropiat a fost atunci când mama lor, Mioara Roman, a avut probleme de sănătate ceva mai serioase. Atunci, fetele i-au stat alături și au susținut-o împreună.

Mioara Roman împreună cu nepoata sa, Calina Dumitrescu

Catinca Roman, anunț în premieră: „Mă lansez într-o muncă total diferită”

Perioada pandemiei din ultimul an, pe lângă disconfortul pe mai toate planurile, i-a oferit Catincăi prilejul de a-și reconsidera opțiunile profesionale, planurile și prioritățile de viitor.

„Pregătesc să mă lansez într-o activitate, într-o muncă total diferită de cele prin care am fost cunoscută și perecepută public în toți anii de dinainte”, a declarat Catinca Roman, în exclusivitate pentru Rețete și Vedete.

„De acum, preocupările mele vor fi dedicate unei problematici sociale acute, asupra căreia am avut răgazul să reflectez în ultimele luni. Va avea legătură ȘI cu violența în familie. Dar toate la timpul lor. Voi da detalii atunci când voi lansa efectiv proiectul”, ne-a mai spus Catinca.

Calina Dumitrescu, fiica Catincăi

Delicată, discretă și de o distincție aparte, Catinca Roman pare a-și dori să se redescopere, prin noile sale intenții, să-și reconsidere universul apropiat, spre împlinirea și mulțumirea sa, atât profesională cât și sufletească. Și, nu în ultimul rând, pentru fiica sa, frumoasa Calina Dumitrescu, care îl luna mai va împlini 22 de ani.

Fotografia alb/negru: Cristian Botez, 1994

Fotografia portret color: acordată în exclusiv de Catinca site ului rețete și Vedete

 

Dana Rogoz, surpriză de acasă. Cine a sunat-o, tocmai din România

 

Recomandarile noastre