Exclusiv. Ozana Barabancea, lecție despre iertare. Vorbește în versuri

Exclusiv. Ozana Barabancea, lecție despre iertare. Vorbește în versuri
Ozana Barabancea, jurata show-ului Te cunosc de undeva!  este una din vedetele urmărite atent de public. Mamă a doi copii, aceasta ține să învețe pe toată lumea o importantă lecție de viață.

Vedeta a povestit în trecut cum a descoperit smerenia, atunci când și-a pierdut tatăl. De atunci a rămas apropiată de biserică și de cele sfinte. Iar acum pregătește o piesă care se numește chiar așa, Smerenia. E o lecție despre iertare și pace, pe care Ozana Barabancea vrea să o împărtășească cu semenii și fanii ei.

„Mai iartă-mă, Doamne, o dată /  Dacă inima nu mă mai poartă / Către tine, iar și iară / Pentru a nu știu câta oară (…) Smerește-mă, Doamne, Tu / Când se întâmplă sa uit cine sunt / Smerește-mă să-mi amintesc / Cine sunt și ce mult te iubesc”. Pentru melodie, profesoara de canto a apelat la Alina Manolache, una din compozitoarele care colaborează cu multe artiste de la noi.

Doi bărbați au întors-o pe Ozana Barabancea la Dumnezeu

Schimbarea s-a întâmplat în urmă cu aproape un deceniu, în timp ce artista se afla într-un pelerinaj, în Palestina. Acolo, într-o mănăstire a avut o revelaţie: viaţa trebuie trăită cu credinţă, bunătate şi smerenie.

„Dupa un asemenea pelerinaj binecuvantat, toata gandirea mea s-a schimbat! Traim urat, judecandu-i pe ceilalti, pizmuind, dandu-ne coate la colt de strada si barfind pe cei carora ii consideram nedemni de noi, ne plangem de toate nimicurile si cerem sa ne hranim orgoliul si ne ambitionam in pacat tot mai mult, uitand ca Cineva a murit pentru noi, uitand ca El a fost biciuit si umilit pentru o omenire intreaga. (…) Sunt atatia oameni cu probleme!!! Sunt atatia oameni care vin aici ca la o ultima speranta!

Mi-am propus sa vin aici si am imprumutat bani. Era sa ma retrag, dar m am rugat si in ultima secunda aveam totul pregatit, platit. Totul!:) Ajunsa in fata icoanei Patriarhiei din Ierusalim, unde un alt preot roman, Gherasim, ne-a dat binecuvintare, m-a pufnit un plans de nestapanit. Eu plang foarte rar. Uitasem sa ma rog… multumeam incontinuu si plangeam. Mi-am revizuit viata si mi -am dat seama ca prioritatea mea sunt copiii mei. Doamne, ai grija de copiii mei! Asta e tot ce iti cer!

Sa faci tu ceea ce nu pot sau nu stiu sa fac eu pentru ei, ca am incredere in Lucrarea Ta. I-am crescut singura si sunt tare mandra! Asta a fost crucea mea si nimeni nu e vinovat pentru asta. (…) Concluzia mea: fără credinţă, totul e deşertăciune”, a scris Ozana pe Facebook, la momentul respectiv.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre