Simona Ionescu / Redactor Șef

Exfolierea pielii iarna, în pandemie. Ce putem face acasă ca să ne păzim

Exfolierea pielii iarna, în pandemie. Ce putem face acasă ca să ne păzim
Dacă ați simțit o nevoie mai intensă de a vă exfolia fața în timpul pandemiei, nu sunteți singuri! Un studiu recent al NPD a constatat că 40% dintre persoanele care obișnuiesc să folosească produse de îngrijire a pielii din SUA folosesc acum mai multe creme și loțiuni decât foloseau anul trecut.

Produsele de „îngrijire de bază”, cum ar fi produsele de curățat și exfoliantele au cunoscut cel mai semnificativ salt al cererii. 

Pandemia a adus multe schimbări peste tot în lume. Una dintre regulile impuse la nivel global este purtarea măștilor. Cu toate că acestea au un rol extrem de important în protecția împotriva coronavirusul, ele pot prinde transpirația și bacteriile pe piele. Așadar, este necesar să înlăturăm porii aglomerați, iar procedeul prin care putem rezolva această problemă este foarte simplu: exfolierea.

În războiul pe care îl purtăm cu germenii, dezinfectăm și ștergem cu atenție toate suprafețele din jurul nostru cât mai des posibil. Precum „exfoliem” mesele, scaunele și obiectele din jur, așa trebuie să ne îngrijim și pielea, să o exfoliem cu grijă, pentru a dezvălui stratul proaspăt și „curat” de piele.

Pielea elimină în mod natural celulele moarte într-un ciclu de 28 de zile. Anumiți factori (aer uscat, rece, sisteme de încălzire interioare, stres) pot opri acest proces. Totuși, exfolierea regulată și ușoară este crucială pentru creșterea fluctuației celulare, mai ales în lunile de iarnă. 

Cum ne exfoliem pielea acasă, într-un mod natural?

Exfolierea se poate executa foarte simplu, în propria gospodărie. Exista numeroase rețete de scrub, din ingrediente pe care toată lumea le are la dispoziție, unul dintre cele mai faimose fiind cel cu zaț de cafea. Cafeina este un ingredient benefic pielii noastre, de aceea de multe ori este utilizată împotriva celulitei. Aceasta dilatează vasele de sânge din corp, stimulând totodată și circulația sângelui. 

Rețeta scrubului cu zaț de cafea poate să varieze. Unele persoane preferă să amestece o cantitate mai mare de zaț de cafea doar cu miere. Ei bine, pentru un rezultat mai complex, acesta se poate combina și cu zaharul brun și uleiul de măsline, mierea fiind folosită la alegerea fiecăruia.

Pentru rețetea din urmă se ia un bol și se pun 4 linguri de zaț de cafea, 2 linguri de zahăr brun, 6 linguri de ulei de măsline sau cocos, iar după preferințe, o lingură de miere.

Înca o vedetă PRO TV testată pozitiv COVID-19. Să vedem cine o înlocuiește în emisiune!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre