Simona Ionescu / Redactor Șef

Fasole verde la cuptor, rapid și delicios

Fasole verde la cuptor, rapid și delicios
O idee interesantă de fel principal, ideal și pentru o cină în familie, e fasolea la cuptor. Vorbim de cea păstăi. Care încă se mai găsește și proaspătă în piețe.

Fasolea verde este  o legumă plină de nutrienți: este sursă de proteină vegetală (ceea ce ajută la sănătatea oaselor, părului, mușchilor), folat (vitamina B9 extrem de importantă pe perioada sarcinii pentru prevenirea malformațiilor la bebeluș), vitamina C (importantă pentru sănătatea sistemului imunitar), vitamina A (responsabilă de sănătatea ochilor).

Ingrediente (6 porții):

600 g fasole verde tubulară congelată sau proaspătă, 1 ceapă mare, 6 căței de usturoi medii, 200 ml smântână lichidă de gătit, 2 ouă întregi, 2 felii șuncă de porc (jambon sau bacon), 1 lingură unt,  200 g mozzarella rasă, 2 linguri pesmet,  2 lingurițe sare, un praf de piper negru, 1/2 linguriță cimbru proaspăt sau uscat.

Preparare:

Pentru început, pregătește fasolea verde: într-o oală medie pune apă la fiert. Când dă în clocot, pune 1 linguriță de sare și adaugă fasolea verde. Lasă la fiert până dă în clocot (3 – 4 minute). Pregătește un vas cu apă rece în care pui și niște cuburi de gheață pentru a scoate fasolea și a-i opri procesul de fierbere. Astfel, păstăile vor rămâne crocante și nu se vor înmuia.

Când fasolea este opărită, scoate-o cu o lingură cu găuri și transfer-o în bolul cu apă rece și gheață. După  2 – 3 minute, pune fasolea la scurs, într-o strecurătoare.

Curăță ceapa și usturoiul și taie felii subțiri. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.

Într-o tigaie mare, pune o lingură de unt și când s-a topit adaugă ceapa și usturoiul. Gătește 2 minute, apoi adaugă 1/2 linguriță de sare (astfel ceapa devine dulceagă și nu se arde), cimbrul și sotează la foc mic 4 – 5 minute sau până ceapa devine transparentă și se înmoaie. Adaugă fasolea verde bine scursă, sare și piper și mai gătește-o la foc mic maxim 5 minute.

Între timp, pregătește sosul: într-un bol spargi ouăle întregi, le bați bine cu telul, apoi torni smântâna și omogenizezi bine. În tava unsă cu unt și tapetată cu pesmet pune fasolea verde, apoi jumătate din cantitatea de mozzarela rasă și sosul de smântână.

Adaugă restul de mozzarela și șunca pe care o poți tăia fâșiuțe cu o foarfecă pentru alimente. Presară deasupra  o ploaie de pesmet pentru o crustă crocantă. Caserola de fasole va sta la cuptor la temperatura de 180 grade C pentru 30 de minute sau până devine auriu – maronie.

Sursa: Mamachef.ro

Prăjitură Kinder felie de lapte. Mai bună decât îți poți imagina

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre