Fata fără cap din Pădurea Trivale. O poveste care dă fiori

Fata fără cap din Pădurea Trivale. O poveste care dă fiori
În Trivale există ruinele unei case părăsite, un fost conac. Presa piteșteană scrie că în imobilul demolat ar fi devenit punct de întâlnire pentru ritualuri sataniste. Povestea spune că un tată și-ar fi ucis în chinuri fiica și pe iubitul ei. Acum, fata fără cap bântuie pădurea.

Puțini dintre noi știam că Pădurea Trivale a fost ”construită”. La începutul secolului trecut, au fost cumpărați copaci ornamentali, aranjați cu sens de arhitectul peisagist francez Édouard Redont. Copacii au fost comandați în Austria de la contele Thedeus Graf Lubenschi. Primăria a comandat de la conte pe data de 16 martie 1902, 25 bucăți brad, 1.000 bucăți pin de Austria, 100 pini rigidă, 25 pini cembra, 100 pini albi, 100 molizi, 20 măslini sălbatici și 100 bucăți paltin.

S-au cheltuit însemnate sume de bani cu exproprierea pentru utilitate publică a mai multor terenuri de la diverse persoane, pe care le-a cumpărat primăria. Pădurea are și câteva povești care dau fiori.

Fata fără cap din Pădurea Trivale

O fată fără cap se plimbă noaptea prin pădurea trivale. Este atrasă de îndrăgostiții care se plimbă sub clar de Lună. Cei mai în vârstă, care cu trăit pe lângă pădurea din Trivale, spun că uneori, în serile liniștite, se aude prin pădure șuierând purtat de vânt. Ar fi bocetul fetei ce a fost omorâtă cu multă cruzime, chiar de tatăl ei.

Povestea stranie spune că o mireasă fără cap li se ivește în cale îndrăgostiților care se încumetă în pădure. Se spune că fantoma fetei apare doar pentru câteva secunde și apoi dispare.

Localnicii cred că motivul pentru care a fost văzută doar în jurul cuplurilor de îndrăgostiți este pentru că este atrasă de puterea dragostei lor. Bocetul se aude deoarece ea a pierdut pe cel ce îl iubea. Mireasa fără cap este un suflet chinuit, ce bântuie printre copacii din Pădurea Trivale jelidu-și dragostea pierdută și soarta nenorocită.

Puțini dintre noi știam că Pădurea Trivale a fost ”construită”

Fata fără cap a fost ucisă de tatăl ei

Se spune că în Parcul Pădurea Trivale din Pitești era pe timpuri un falnic conac. Stăpânul acelui conac, un om înnebunit după bani și putere, avea o fată foarte frumoasă pe care plănuia să o căsătorească cu un moșneag foarte înstărit și cu foarte mulți bani.

Tânăra fecioară era îndrăgostită de un băiat ce era slugă la conac. În ziua în care trebuia să se mărite cu moșneagul așa cum îi poruncise tatăl său, fata a fugit cu băiatul de care era îndrăgostită. Turbat de furie, tatăl fetei i-a vânat pe tinerii îndrăgostiți și i-a descoperit adăpostindu-se printre copacii din Pădurea Trivale.

Dezgustat și înebunit. tatăl fetei a obligat-o să privească cum îl măcelărește pe băiatul pe care aceasta îl iubea. Tatăl furios a renegat-o pe fată pentru ce a făcut și a omorât-o tăindu-i capul. Praful și pulberea s-au ales de bătrânul tată, care la scurt timp s-a îmbolnăvit. A murit curând, iar toată averea lui a fost risipită.

Din marele conac au rămas doar niște ruine, ce se mai găsesc și astăzi în Pădurea Trivale. Casa bântuită este un loc în care foarte puțini au curajul să meargă mai ales pe timp de noapte.

Presa piteșteană scrie că în imobilul demolat în jurul căruia ar fi avut loc sângeroasa legendă ar fi devenit punct de întâlnire pentru desfășurarea unor ritualuri sataniste.

Alte povești sinistre din Trivale

Acum 15 ani, doi oameni au fost găsiți spânzurați în Pădurea Trivale. Ciudățenia este că erau îmbrăcați la fel, un bărbat și o femeie, cu o vârstă estimată la 45 de ani. Nu aveau acte și nici alte indicii de identificare a lor.

O altă legendă, vorbește despre fantoma unei alte mirese moarte care ar bântui acele locuri. Povestea spune că un taximetrist ar fi dus o mireasă la o adresă din apropierea celebrei case bântuite, iar ea i-ar fi lăsat lui, în loc de bani, verigheta, rugându-l s-o aștepte

Bărbatul ar fi căzut însă într-un somn adânc din care s-ar fi trezit nu în Pădurea Trivale, ci în fața unui bloc de locuințe din cartierul cu același nume. Era locul în care, cu 10 ani în urmă, plecase spre sinucidere o tânără mireasă care și-a pierdut soțul chiar în ziua nunții, într-un accident rutier. Întors la mașină, după aflarea istoriei miresei sinucigașe, ar fi găsit verigheta lăsată gaj de femeia dusă la adresa din pădure, pe un deget aflat în putrefacție.


Mireasa de la Radovan nu și-a găsit liniștea. Terorizează șoferii

Cel mai bântuit castel din Italia. Este „populat” cu 17 fantome

Recomandarile noastre