Fața neștiută a Camillei Parker Bowles. La 75 de ani a câștigat inimile britanicilor

Fața neștiută a Camillei Parker Bowles. La 75 de ani a câștigat inimile britanicilor
Camilla Parker Bowles, care a intrat imediat și cu vehemență în inima prințului Charles, a avut nevoie de mulți ani pentru a fi iubită de familia regală și chiar de britanici. Faptul că a fost descrisă ca fiind opozanta prințesei Diana nu a ajutat-o, la fel cum nu a ajutat-o nici faptul că a fost prima persoană divorțată care s-a căsătorit cu moștenitorul tronului britanic.

Povestea ei de dragoste cu prințul este, de fapt, desprinsă dintr-un roman regesc. Cei doi s-au iubit nebunește în adolescență, dar Curtea avea alte planuri și, după diverse peripeții, inclusiv un divorț furtunos, dragostea triumfă: Camilla și Charles se căsătoresc pe 9 aprilie 2005, după ce ea a divorțat.

Apoi au mai trecut niște ani, mulți, până în  urmă cu câteva luni, în februarie 2022, când vine consacrarea de către regină. Ducesa de Cornwall a vorbit sincer cu Vogue UK cu ocazia împlinirii a 75 de ani și a recunoscut că viața ei „nu a fost întotdeauna ușoară”, citează Elle.com.

Camilla este bunica pe care și-o doresc toți copiii

Pe 17 iulie, Camilla va împlini 75 de ani, dar nu are planificate mari festivități. „Voi petrece aniversarea cu familia mea și cu câțiva prieteni”, i-a mărturisit ea jurnalistului Giles Hattersley. Este vorba de William, Kate și copiii cu care are o relație extraordinară. Apoi e vorba de copiii ei, Tom și Laura, născuți din căsătoria cu Andrew Parker Bowles, ofițerul armatei britanice de care a divorțat în 1995. Mai sunt și cei cinci nepoți, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu care adoră să schimbe mesaje pe telefon și să se joace Wordle.

„Este foarte frumos să primești un mesaj, noi învățăm de la cei foarte tineri și ei învață de la noi. Întotdeauna a fost așa”, a mai declarat ea pentru Vogue. De asemenea, a vorbit și despre statutul ei de bunică: „ceea ce este grozav în a fi bunică este că îi poți răsfăța din când în când, le poți oferi majoritatea lucrurilor pe care părinții le interzic să le aibă”.

O relație apropiată e mai ales cu nepoatele care „încep să se machieze și să se îmbrace ca niște adulți”, dar care, în egală măsură,  „își fac piercinguri în urechi, se machiază mult, au părul colorat ciudat și alte lucruri de genul acesta”.

Cum își va petrece Camilla Parker Bowles aniversarea

Bineînțeles, o  petrecere în familie înseamnă în primul rând să fie alături de soțul ei, Charles, care a fost alături de ea de zeci de ani. Până la urmă, relația lor s-a dovedit a fi o iubire care s-a dovedit a fi mai puternică decât orice, și care durează și astăzi, în ciuda angajamentelor publice și a aparițiilor oficiale din ce în ce mai numeroase.

Cum fac față, cei doi soți, presiunilor curții și îndatoririlor tot mai presante, acum când se vorbește tot mai intens de o posibilă preluare a tronului de către prințul Charles? Regula de aur este că își iau „un moment de singurătate în timpul zilei pentru a bea o ceașcă de ceai și a discuta despre ziua respectivă”. Obișnuiesc să plece împreună în vacanțe, anual, citesc „cărți diferite în aceeași cameră”, un obicei, despre care Camilla spune că este „foarte relaxant, pentru că știi că nu trebuie să vorbești, ci doar să fii prezent”.

Secretele care au făcut-o să reziste zeci de ani lângă prințul Charles

Camillei nu i-a fost deloc ușor să se impună ca femeia vieții fiului Reginei Elisabeta II a Marii Britanii. S-a izbit de la început de o mare neîncredere din partea presei, a Casei Regale și a britanicilor, în general.  Dar  Camilla a depășit toate vicisitudinile fiind mereu discretă și niciodată exagerată.

„Am fost cercetată atât de mult timp, încât a trebuit să găsesc o modalitate de a trăi cu asta. Nimănui nu-i place să fie privit tot timpul, să fie criticat…”, a explicat ea, „dar cred că în cele din urmă treci peste asta și mergi mai departe. Trebuie să continui să trăiești”.

După zeci de ani, eforturile Camillei au fost răsplătite: supușii ei au acceptat-o, iar rolul ei în familia regală a câștigat spațiu și importanță. Săptămâna trecută a fost numită Doamnă regală a celui mai nobil Ordin al Jartierei, cel mai înalt ordin al cavalerilor din Marea Britanie, iar la 6 februarie, regina Elisabeta a II-a și-a exprimat într-o notă „dorința sinceră” de a o vedea recunoscută ca „regină consort” atunci când fiul ei, prințul Charles, va urca pe tronul Angliei.

Sursa foto: Instagram