Foccacine aromate. Copiii vor fi încântați să vă ajute la prepararea pâinicilor

Foccacine aromate. Copiii vor fi încântați să vă ajute la prepararea pâinicilor
Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice. Această pâine e consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători.

Dacă aveți suficient timp la dispoziție merită să încercați rețeta de foccacine aromate a Lianei Sabou, prezentată pe blogul Pe masa din bucătărie. Nu sunt necesare prea multe ingrediente, iar prepararea în sine e relativ ușoară. Trebuie doar să rețineți că prepararea pâinicilor va dura aproximativ două ore.

Dar, odată preparate, vă veți bucura de un produs de panificație cu un gust extraordinar. Foccacinele aromate completează perfect orice masă a zilei și sunt ideale și pentru a prepara în ele sandvișuri gustoase. De asemenea, vă puteți „juca” cu topping-ul folosit,  dincolo de recomandările rețetei.

Cu cât mai creativi, cu atât mai bine. Nu în ultimul rând, merită să țineți cont de faptul că această rețetă o puteți prepara împreună cu copiii, chiar dacă sunt mai mici. Frământarea aluatului și pregătirea foca cine lor de a fi puse la c-o opt va fi o activitate foarte plăcută în care iei să își folosească mânuțele.

Ingrediente

500g faina,
280ml lapte(3%grasime),
1 ou,
10g sare,
10g zahar,
20g ulei masline,
10g drojdie proaspata,
1/2 lingurita miere,
o lingura mare cu ierburi(salvie,oregano,rozmarin).

Saramura: 3g sare grunjoasa, 8g apa clocotita, 8g ulei masline.

Mod de preparare

Pregătim maiaua. Încălzim 180 ml de lapte, cât să fie puțin călduț, dizolvăm dojdia în el, adăugăm mierea și 160 g făină. După ce și-a dublat volumul (aproximativ 1h) adăugăm restul de lapte (100 ml), o parte de făină și amestecăm puțin aluatul. Adăugăm oul, sarea, zahărul și restul de făină și frământăm până la omogenizare. Apoi adăugăm uleiul împreună cu ierburile aromate și frământăm.

După 5 – 6 minute de frământat aluatul ia forma unei bile, pe care o lăsăm la crescut 45 minute. Aluatul crescut îl împărțim în 4 biluțe de aproximativ 150 g și întindem fiecare bucată cam de grosimea unui deget (nu se întinde cu făcălețul, ci cu mâna). Apoi le mai lăsăm la crescut 30 minute.  În final, facem mici gropițe cu degetele, ungem cu saramură și mai lăsăm 30 – 40 minute să crească. Coacem foccacinele aromate la 200 grade pentru 15 minute, dar înainte presăram deasupra puțină sare grunjoasă.

Sursa: Pe masa din bucătărie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre