Simona Ionescu / Redactor Șef

Fotografia zilei: Zeci de pescăruși, rațe sălbatice, cormorani și lebede s-au adunat pe Dâmbovița

Fotografia zilei: Zeci de pescăruși, rațe sălbatice, cormorani și lebede s-au adunat pe Dâmbovița
Meteorologic vorbind este, încă, iarnă. Cu toate acestea, natura se manifestă în așa fel încât avem senzația, pe alocuri, că este primăvară. Și capitala României a cunoscut în ultimele zile fenomene meteo diferite, de la frig, zăpadă, ploaie și până la primele raze de soare.

Miercuri 1 februarie 2022. O imagine fascinantă, pe Dâmbăvița. Zeci de pescăruși, rațe sălbatice, cormorani și lebede s-au adunat pe Dîmbovița. Or avea ei un motiv.

La prima impresie, ai senzația că este o adunare, bine planificată, de-a lungul malului Dâmboviței, din centrul Bucureștiului. Așa multe păsări și diferite, parcă nu am văzut niciodată, toate adunate, laolaltă, cu mic și mare. Într-o prietenie nebănuită și o comunicare inimaginabilă pentru mintea umană. Diferiți și totuși se înțeleg. Nu se bat, nu se ceartă și nu au nevoie de poliție.

Opinile oamenilor despre adunarea de pe Dâmbovița sunt pline de bucurie și extuziasm. Și aceasta deoarece natura înseamnă viață. Imaginea din prima zi a lunii februarie este inedită și a fost filmată, în exclusivitate, de Retete si Vedete/RV.

Despre râul Dâmbovița și păsările care îl populează

Dâmbovița este un curs de apă din România, afluent al râului Argeș. Râul își are izvorul în Munții Făgăraș pe versantul muntelui Curmătura Oticului. Cursul superior de la izvoare până la confluența cu Boarcășu este cunoscut și sub numele de Izvoru Oticului sau Râul Oticu.

Pe râul Dâmbovița trăiesc de obicei rațele sălbatice. Imaginea lor este fascinantă, tot anul.

Ele sunt păsări de apă, mai mici decât rudele lor, lebedele și gâștele și pot fi găsite atât în apa dulce cât și în cea sărată, mai ales în ape curgătoare. Există numeroase specii, majoritatea fiind migratoare. Majoritatea rațelor au un cioc lung și lat, folosit la săpat. Rațele au un meniu divers; pot consuma ierburi, plante acvatice, pești, insecte, amfibieni mici, viermi și moluște mici.

Multe rațe nu pot zbura în timpul năpârlirii. În timpul năpârlirii, se retrag în medii protejate, unde există destulă hrană pentru ele. De obicei, năpârlirea are loc înaintea începerii migrației. Rațele scufundătoare, dar și rațele marine se hrănesc sub apă.

Iar despre pescărușii de București se știe că domiciliul lor permanent este capitala României. Nu pleacă de aici niciodată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre