Simona Ionescu / Redactor Șef

Fricile familiei Ceaușescu. Au făcut tot ce au putut să nu se afle

Fricile familiei Ceaușescu. Au făcut tot ce au putut să nu se afle
Au dat impresia totdeauna că nimeni nu îi poate atinge cu nimic, însă cine a stat în apropierea familiei Ceaușescu, a realizat că nu a fost deloc așa. De ce tremurau de frică Nicolae și Elena Ceaușescu?

A lăsat impresia că nu e credincios, dar erau multe mănăstiri unde s-a recules. Și asta pentru că atât Nicolae cât și Elena Ceaușescu au avut temerile lor.

Fricile familiei Ceaușescu. Au făcut tot ce au putut să nu se afle

De când au ajuns marii conducători ai României, Elena și Nicolae Ceaușescu au avut o mare frică: să nu fie omorâți. Se spune că teama aceasta i-a urmărit până la sfârșitul vieții, chiar dacă au fost luate toate măsurile. Așa se face că pentru a le fi asigurată securitatea, s-au modificat chiar și traseele pe unde urma să treacă dictatorul și soția sa.

Și nu doar în București  atât în București cât și în toate vizitele de lucru. Astfel, sediul Comitetului Central a fost zilnic plin ochi cu agenți. Fostul președinte începuse să vină la birou pe Calea Victoriei, dar se întorcea la locuința sa pe Bulevardul Magheru.

Atentat la viața fostului președinte

Chiar dacă au fost luate toate măsurile, totuși a existat un moment în care Ceaușescu a fost la un pas să-și piardă viața. Planul a fost pus la cale de fostul deținut politic Raul Volcinski din Cluj alături de grupul său, în anul 1983. Volcinski a aflat că la 17 noiembrie 1983 Ceaușescu va face o vizită de lucru la un CAP din Giurgiu.

Volcinski și ai săi au făcut însă o greșeală care i-a costat grav. Au spart un sediu al miliției de unde au furat două mitraliere și 500 de cartușe, iar vizita a fost anulată. Volcinski și grupul său au ajuns în închisoare și de atunci nimeni nu a mai auzit de soarta lor.

Mașina cu farurile de tractor

Pe de altă parte, familia Ceaușescu circula și cu o mașină specială, un Aro 306, de aproape două tone, construit între anii 1985-1986. Interesant este că acesta avea  faruri de la un tractor. Se spune că portbagajul a fost capitonat și dotat cu două banchete pe care au stat permanent reprezentanți ai Securității. Dar Ceaușescu a avut și un Mercedes Benz 600 dotat cu trei seifuri. Dar și cu un monitor pentru ca fostul dictator să poată viziona diferite înregistrări video.

Sursă foto: promotor

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre