Garniturile perfecte pentru friptura de Crăciun. Murături pane și alte delicii

Garniturile perfecte pentru friptura de Crăciun. Murături pane și alte delicii
După un post de șase săptămâni, mâncărurile cu carne îngreunează sistemul digestiv, de aceea aveți nevoie de garnituri.

Masa tradițională de Crăciun este mult așteptată, dar poate crea mari probleme. De aceea, garniturile sunt mai mult decât binevenite.

Garniturile perfecte pentru friptura de Crăciun. Vă ajută să faceți față unei mese grele

Când vine Crăciunul și masa se umple cu tot felul de preparate culinare care de care mai apetisante, e greu să le faceți față. De aceea aveți nevoie de o garnitură care acompaniază perfect friptura. Și, de ce nu, și alte preparate. Se face foarte simplu și are un gust deosebit.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 500 g morcovi mici (baby carrots), 1 lingură cu unt, 2 linguri cu muștar Dijon, 1 lingură cu oțet din vin roșu, 50 ml ulei vegetal, 3-4 linguri cu tarhon.

Mod de preparare

Curățați bine morcovii, spălați cum trebuie, dar nu le scoateți codițele verzi. Umpleți o crăticioară pe jumătate cu apă cu sare și puneți la fiert morcovii. Într-un bol amestecați muștarul cu oțet de vin și ulei. Puneți apoi tarhonul și amestecați în continuare pentru a omogeniza totul.

Scoateți morcovii din apă, puneți în bol și amestecați cu unt, apoi turnați sosul. Amestecați cu grijă ca să nu îi rupeți. Este o garnitură excelentă pentru orice fel de mâncare, dar și un preparat delicios pentru persoanele care nu consumă carne.

Murături pane

Până acum ați consumat doar murături proaspăt scoase din borcan? Ce spuneți de o rețetă minunată, de murături pane? Sunt preferatele americanilor care le consumă în restaurante ca și gustări. Ingredientele necesare sunt 1 borcan mediu de castraveți murați, 1 albuș de ou, ½ cană cu mălai, ⅓ cană cu făină, ½ linguriță condimente (dupa gust), 3 linguri cu ulei.

Pentru sos: ¼ cană cu maioneză, 3 linguri cu ketchup, ¼ lingură cu pudră de usturoi, ½ lingură cu piper negru.

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul și se pune o tavă în interior. Scurgeți bine murăturile și uscați cu prosop de hârtie. Bateți albușul până devină spumă și adăugați murăturile. Puneți făină în interiorul unei pungi care se închide ermetic, dar și condimentele și amestecați bine. Puneți și murăturile în pungă și amestecați din nou, până când sunt toate acoperite.

Puneți ulei în tava de cuptor, scoateți murăturile din pungă și așezați în tavă. Lăsați să se coacă până devin aurii, în jur de un sfert de oră. Într-un alt bol, amestecați ingredientele pentru sos. Se consumă alături de murături.

Sursă foto: segafredo