Gazpacho de pepene roșu

Gazpacho de pepene roșu
Gustoasă, revigorantă și hidratantă, perfectă pentru o zi de vară, caniculară, așa este această supă rece din pepene roșu.

Gazpacho de pepene roșu este o variație de sezon pentru renumita supă rece de legume din bucătăria Spaniei. Acest preparat a devenit popular în toate bucătăriile lumii, iar rețeta poate fi diversificată după gusturile fiecăruia. Este ideală pentru zilele caniculare de vară și se poate prepara chiar și din pepene roșu.

Sigur o să îndrăgiți rețeta Gazpacho de pepene roșu, pentru că este gustoasă, răcoroasă, hidratantă și nu necesită multe ingrediente. Pepenele roșu are foarte multe beneficii asupra organismului, fiind recomandat și în dietele pentru slăbire, așa că aveți toate motivele sa testați aceasta delicioasă supă rece de pepene roșu!

Rețeta Gazpacho de pepene roșu – Ingrediente

1 pepene roșu

1 castravete

2-3 roșii

1 ardei roșu

câteva frunze de busuioc proaspete

câteva frunze de mentă

1-2 linguri ulei de măsline

sare și piper, după gust

zeamă de lime

Mod de preparare

Se taie pepenele roșu în cuburi mici și se îndepărtează semințele. Se spală și se curăță castravetele, roșiile și ardeiul și se toacă în cuburi. Jumătate din acestea se trec prin blender împreună cu ¾ din cuburile de pepene roșu, ulei de măsline, zeamă de lime, Frunze de busuioc și de mentă și se transformă într-un smoothie delicios. Se asezonează cu cu sare și piper, după gust.

Supa de pepene roșu se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a fi servită. Se porționează în cupe, se decorează cu restul cuburilor de legume și pepene roșu și se servește rece, pe tot parcursul zilei, dar recomandat ar fi să fie servită dimineața, până în ora 10, pentru revigorarea și hidratarea organismului.

Sursa: Chefi la cuțite

Cine va conduce mașina prințului Charles. Mașina electrică  are numai 7.000 de mile la bord

Recomandarile noastre