Limonadă de pepene roșu, cea mai răcoritoare băutură a verii

Limonadă de pepene roșu, cea mai răcoritoare băutură a verii
Pepenele este cel mai îndrăgit fruct al sezonului. Profită la maximum de el cu această reţetă. Opțional, această limonadă poate fi transformată într-un cocktail ediție limitată.

O limonadă de pepene roșu se deosebeşte de cea clasică, în primul rând prin textura ei.  Dar dincolo de toate este combinaţia ideală de răcoritor şi gustos. În plus, culoarea ei roz este foarte atractivă pentru cei mici.

Pentru părinții care vor să savureze licoarea în oricare din serile de vară, avem un pont. Limonada cu pepene roșu se transformă într-un excelent cocktail, dacă adăugați la rețeta pe care o prezentăm în continuare, rom. Câte o măsură al fiecare pahar. Romul alb merge de minune cu pepenele roșu, veți adora cu siguranță combinația.

Ingrediente pentru Limonadă de pepene roșu

pepene (2-3 căni de pepene tăiat cubulețe)

7-8 Lămâi

miere (2-3 linguri)

apă plată (1-2 căni)

mentă pentru decor

Mod de preparare

Stoarce lămâile. Pentru a obține mai mult suc din ele, este ideal să le presezi de o suprafață plată. Odată ce ai stors lămâile, toarnă sucul acestora într-un castron și adaugă mierea. Amestecă până când aceasta se dizolvă.

Toarnă pepenele în blender. Este ideal ca acesta să aibă o textură omogenă. Opțional, poți strecura sucul obținut pentru mai multă finețe. Peste sucul de pepene, adaugă apa si sucul de lămâie cu miere. Folosește încă o dată blenderul pentru a omogeniza textura.

Pune tot amestecul la frigider pentru a se răci. Pentru un plus de prospețime, poți înlocui cuburile de gheață cu afine congelate.

Sursa: Chefi la cuțite

Un altfel de salată. Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt

Recomandarile noastre