Simona Ionescu / Redactor Șef

George Burcea merge la risc în procesul cu drogurile. Judecătorii îl așteaptă

George Burcea merge la risc în procesul cu drogurile. Judecătorii îl așteaptă
Problemele nu s-au terminat pentru George Burcea. A fost condamnat cu suspendare de Judecătorie, dar actorul nu vrea să rămână cu cazier. Așa că merge la risc. A declarat apel.

Au trecut doi ani de la incidentul care i-a schimbat viața lui George Burcea. Fostul soț al Andreei Bălan a fost prins, la sfârșitul lunii februarie 2020, de polițiștii bucureșteni de la Rutieră în timp ce conducea sub influența drogurilor.

„A fost testat cu aparatul Drug Test şi a ieşit pozitiv la cocaină. A fost băgat în maşina Poliţiei şi dus la IML, unde i-au fost recoltate probe de sânge şi de urină. Acesta a fost cooperant şi se vedea în comportamentul lui că ceva nu este în regulă”, au declarat atunci poliţiştii.

A urmat procesul, apoi condamnarea. Judecătorul nu i-a dat pedeapsă cu executare, dar i-a dat o amendă să-l usture și i-a interzis să conducă mașină timp de un an.

În hotărâre, judecătorul a consemnat pedepsele. „Condamnă pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare. Pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani”, se arată în comunicatul Judecătoriei.

Sentința nu era definitivă, putând fi atacată în termen de la zece zile de la comunicare. Și, deși pedeapsa nu era cu executare în penitenciar, George Burcea a făcut apel. Are probabil o strategie, un avocat bun, căci nu vrea să rămână cu cazierul pătat. Merge la risc.

Ce se poate întâmpla în procesul de apel

Condamnatul a declarat apelul, așa cum apare pe portalul instanțelor. Dar e posibil ca și procurorul să fi declarat apel. În ambele situații, Curtea de Apel București nu îi poate da o pedeapsă mai grea decât cea pe care a primit-o  în procesul de la instanța de fond. Așadar, iubitul Vivianei Sposub rămâne cu pedeapsa cu suspendare.

Simplist spus, magistrații CAB pot să-i respingă apelul sau să admită apelul și să trimită dosarul spre rejudecare, așa cum puteți citi mai jos.

Mai există și o a treia situație, cea mai riscantă. Dacă hotărârea judecătoriei a fost desființată în urma apelului făcut de procuror, instanța care va rejudeca dosarul va putea să dea o hotărâre agravantă. În cazul lui George Burcea, o pedeapsă cu executare.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre