Gheorghe Visu, iubit pentru rolul Stătică. El și-a început cariera la 14 ani

Gheorghe Visu, iubit pentru rolul Stătică. El și-a început cariera la 14 ani
Cei tineri l-au descoperit de curând pe Gheorghe Visu, după ce actorul a apărut în telenovele de succes. Însă, el a debutat la 14 ani, într-un serial foarte îndrăgit, ”Cireșarii”. A ajuns la 70 de ani și face o pauză, din pricina pandemiei.

Pentru unii, Gheorghe Visu a devenit celebru la 50 de ani! Atunci a început să joace în telenovele și oamenii l-au îndrăgit imediat. Însă actorul a debutat pe când era elev. A jucat și în alte seriale de mare succes, în anii comunismului, ”Cireșarii”, ”Toate pânzele sus”. Regizorii care aveau nevoie de un actor cu aspect ”masculin” se gândeau imediat la el.

Gheorghe Visu, iubit pentru rolul Stătică

Gheorghe Visu  a fost invitatul Irinei Păcurariu, la ”Rețeaua de idoli”, de la TVR 1. Actorul care a făcut senzație cu rolul lui State Potcovaru din telenovela „Inimă de țigan” a vorbit și despre toată cariera sa.

A avut sute de roluri în teatru și film și chiar a rememorat secvențe din viața personală sau mici confesiuni pe care alege de obicei să le păstreze doar pentru cei foarte apropiați.

Admirat în cinematografe și aplaudat în sălile de teatru, cu aerul său misterios și fermecător, Gheorghe Visu este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români. Față în față cu Irina Păcurariu, actorul a vorbit despre rolurile interpretate de-a lungul anilor, dar și despre omul pe care l-a adorat, Ștefan Iordache.

„Toți marii actori, sau, hai, toți cei buni, au avut o stea a lor. Și eu am avut o stea a mea și nu cred că meritam mai mult”, spune Gheorghe Visu.

Actorul Gheorghe Visu a făcut senzație cu rolul lui State Potcovaru din telenovela „Inimă de țigan”

A debutat la 14 ani

Gheorghe Visu și-a amintit cu nostalgie despre debutul la 14 ani, în serialul de televiziune „Cireşarii“. A fost propus la casting chiar de Constantin Chiriţă, autorul romanului, prieten de familie.

Avea 24 de ani când a fost distribuit în rolul Black Pedro, în serialul de mare succes ”Toate pânzele sus”. Nu a fost un rol mare, dar s-a făcut remarcat și a fost plătit cu o sumă mare pentru cea vreme (1975). „Am plecat la mare cu 10. 000 de lei, banii câștigați din «Toate pânzele sus». Pusesem banii la CEC, dar i-am scos, i-am pus într-o geantă de umăr și i-am cheltuit pe toți într-o săptămână. Îmi plăcea să merg la restaurant, mi-am cumpărat o saltea gonflabilă pentru două persoane pe care, când am plecat, am lăsat-o la gazdă, pentru că mi-a fost lene s-o car la București. Am făcut banii praf la mare pe nimicuri”, a povestit actorul.

Avea 24 de ani când a fost distribuit în rolul Black Pedro, în serialul de mare succes ”Toate pânzele sus”

Ce nu știați despre Gheorghe Visu

  • Până să devină un actor cunoscut, Gheorghe Visu învățase să cânte la violoncel și la chitară și chiar vocal. Părinții i-au spus să nici nu se gândească să dea la teatru, dar și-a băgat destinul coada. ”La banchetul de sfârşit de clasa a XII-a, actorul Mugur Arvunescu era acolo întâmplător. A aflat de la ceilalţi că dau la Teatru şi mi-a spus că am o o figură interesantă. Am învăţat cinci poezii din şase obligatorii: Sorescu, Nichita Stănescu şi Arghezi. Am spus că, dacă trec de prima etapă, merg înainte şi, dacă nu trec, continui cu latina, care era un fel de backup. Am trecut de prima etapă, dar am picat la ultima. Nu ştiam cu ce se mănâncă teatrul! Dar am intrat în toamnă”, a spus actorul.
  • „Idolii mei au fost Ștefan Iordache și Dan Nuțu. Mai ales pe Ștefan Iordache îl urmăream în tot ceea ce făcea. Veneam, ca și el, cu câteva ore înainte de spectacol, intram în haina noului eu, personajul din acea seară și îi imitam fiecare gest. Ștefan, care era foarte superstițios, avea un adevărat ritual înainte de a intra publicul să-și ocupe locurile. Repeta din text, făcea probe întodeauna ca și cum ar fi pentru prima dată dincolo de cortină”, a spus Gheorghe Visu.
  • Este căsătorit cu Luminița și are o fiică, Andreea, care l-a făcut bunic.  „Soția mea e familia mea și singurul om care-mi cunoaște fricile. Recunosc că mă las puțin influențat de ea. Norocul meu cel mai mare este armonia care a plutit întotdeauna în casa noastră. Și asta pentru că eu fac ce vreau și soția mea la fel”, a declarat recent Gheorghe Visu.