Exclusiv. Ghinionul lui Mircea Badea de Dragobete. Anul trecut i-au adus lămâi, mâine…

Exclusiv. Ghinionul lui Mircea Badea de Dragobete. Anul trecut i-au adus lămâi, mâine…
Mircea Badea este încă mândru că arată mai bine decât politicienii mai în vârstă decât el. E drept că are și grijă de corpul său, ajutat sau nu, de iubita sa Carmen Brumă, o celebră specialistă în nutriționism.

Mircea Badea împlinește 48 de ani, mâine, pe 24 februarie, chiar de Dragobete. Nu vrea să audă de petrecere ori cadouri sau petreceri.  ”Face urât de tot”, au spus apropiați ai familiei.

Mircea Badea s-a născut de Dragobete

Mircea Badea este, deopotrivă, admirat și contestatat. Asta pentru că spune ce gândește. De Valentine’s Day spune că ”a comandat” un TIR cu Emetiral, ca să îi treacă greața de atâtea inimioare și declarații de dragoste de pe Internet. Așa spune și despre Dragobete, o sărbătoare pe care el nu o recunoaște.

Ghinion! Este născut chiar în ziua de Dragobete.

”Nici nu vrea să audă de cadouri. Face foarte urât când aude. Îi plac ceasurile, stilourile și cărțile, dar le cumpără chiar el. În timpul pandemiei, toată familia este prudentă. Abia dacă și-a întâlnit familia. Totuși, probabil, va primi un cadou frumos de la Carmen (n.r. Brumă, iubita) și de la sora lui”, ne-au spus apropiați ai familiei.

Mircea Badea va avea și tort, dar unul fără gluten pentru că are boala celiacă.

Ce cadouri așteaptă Mircea Badea

Mircea Badea citește foarte mult, mai ales poezii. Greu de crezut la temperamentul lui, dar așa este. Cel mai mult iubește ceasurile, stilourile și cărțile. ”Citește poezii ale lui Nichita Stănescu și ale lui Marin Sorescu. Nu le citește, de fapt, le devoră. Termină o carte în câteva ore sau cel mult o zi”, ne-au spus apropiații.

Și băiețelul lui, Vlăduț (7 ani), care citește de la 3 ani, este la fel: citește o pagină în câteva zeci de secunde. Dacă îl întrebi ce a citit, știe să răspundă. Familia crede că are memorie fotografică.

Mircea Badea are o relație de 20 de ani cu ”top-modela” Carmen Brumă. Vlad, băiatul lor, va împlini 8 ani, pe 14 mai. Vlăduț este un băiețel adorabil, și recunoaște orice tip de mașină, chiar dacă o vede cu coada ochiului.

Încă de când era în burtica mamei, Vlăduț a fost celebru. Tatăl lui, Mircea Badea, a anunțat în emisiunea ”În gura presei” că urmează să aibă un băiețel. Telespectatorii au început să îi sugereze sute de nume pentru bebeluș, iar Mircea Badea a decis să-l numească provizoriu ”Vasilică 2014”. Culmea este că Vladuț s-a născut chiar într-o zi de 14, în luna mai (a 5-ea din an), anul 2014.

Pentru că tot spune de ani că nu dorește să sărbătorească ziua lui de naștere, Mircea Badea, a fost aniversat anul trecut cu lâmâi. În plină pandemie, împlinea 16 ani de la prima emisiune pe acest post de televiziune. Anul acesta s-a schimbat ceva în viața sa. Mircea Badea și iubita sa au ”pus mâna” pe un apartament de lux pe care și l-au mobilat la comandă. ”Acum sunt zugrav”, a glumit Mircea Badea.

Mircea Badea are poze de când era un elev silitor care recita poezii la serbările școlii
Mircea Badea a debutat în 1993, la Radio Total, susținut de celebra realizatore radio-tv Jana Gheorghiu.
Mircea Badea are o relație cu ”top-modela” Carmen Brumă, de 20 de ani. Vlad, băiatul lor, va împlini 8 ani, pe 14 mai.

Când este ziua de Dragobete

Dragobete este o sărbătoare populară mai puțin cunoscută, în comparație cu Valentine’s Day, sărbătorită în lume pe 14 februarie. Este considerat patronul dragostei şi deschizătorul primăverii.

Legenda spune că este fiul Babei Dochia, cea care pe 1 martie s-a dezbrăcat de 9 cojoace și a sfârșit transformată în stâncă. Deşi este o sărbătoare cu dată fixă, există variante zonale care se petrec la date diferite. I se spune Cap de Primăvară. Nu se prea ştie cine este acest Dragobete. În unele legende apare ca fiu al Babei Dochia, în altele are calitatea de cumnat al lui Lăzărică, cel mort din dor de plăcinte.

”Oricum, este tânăr şi, fiind tânăr, este protectorul dragostei şi al îndrăgostiţilor. Un fel de Sfântul Valentin. De Dragobete se împerechează păsările şi se pun să facă cuib. Fetele şi băieţii merg la pădure să culeagă ghiocei şi să adune apă din zăpada netopită”, scrie Irina Nicolau în „Ghidul sărbătorilor românești”, citată de Muzeul Național al Tăranului Român.

Recomandarile noastre