Gospodinele iscusite știu secretul unei ciorbițe ca la mama acasă. Ingredientul secret care o face deosebită

Gospodinele iscusite știu secretul unei ciorbițe ca la mama acasă. Ingredientul secret care o face deosebită
Ciorba e nelipsită de pe masa românilor și, dacă mai e și acrită, sigur veți mai cere încă o porție.

Borșul nu e folosit doar în Europa, ci și în Asia de Nord, dar și în alte zone ale lumii. Iată cât borș trebuie să puneți în ciorbiță pentru a-i da gustul perfect.

Nu mai e nici o îndoială că borșul este ingredientul minune care face ca ciorbele să aibă gustul incredibil, fie că sunt de legume sau cu diferite tipuri de carne. Cum puteți acri ciorba? Puteți folosi celebrul borș din tărâțe, sau minunata zeamă de varză sau chiar zeama de la gogonele sau castraveți murați.

Tot pentru o ciorbă ca la carte se poate acri cu oțet, cu sucul unei lămâi sau al unei lime. Nu în ultimul rând, ciorba va ieși fantastic de bună dacă o veți acri cu lapte acru, fie lapte bătut, kefir sau iaurt.

Când se adaugă borșul

Marea greșeală pe care o fac unele gospodine este să adauge borșul în timpul fierberii ciorbei. Acesta se va pune doar la final, apoi se mai lasă la fiert încă zece minute. Cât privește cantitatea, depinde de fiecare cât de acră dorește să fie ciorba.

Benefiile consumului de borș natural

Borșul făcut în casă are foarte multe beneficii asupra sănătății. Acesta reușește să păstreze un sistem imunitar bun și ajută la o digestive bună, fiind un prieten al colonului. De asemenea, borșul natural are beneficii asupra funcției renale și este recomandat persoanelor care vor să slăbească, pentru că stimulează arderea grăsimilor. Excelent în reglarea glicemiei, borșul natural este indicat și persoanelor care suferă de diabet.

Nu în ultimul rând, borșul natural vă scoate din starea de mahmureală. Acest produs este indicat persoanelor care suferă de anemie, pentru că redă pofta de mâncare și senzația de somnolență, unul dintre simptomele acestei afecțiuni. Sunt puțini cei care știu că borșul din tărâțe este incredibil și pentru cei care suferă de depresie, dar și pentru cei care au probleme cu aparatul cardiovascular.

Recomandarile noastre