Gustările de  care nu te vei sătura: caprese prăjite

Gustările de  care nu te vei sătura: caprese prăjite
Probabil cu toții ați servit măcar o dată, la restaurant, Mozzarella caprese și v-a plăcut combinația simplă de brânză și roșii, plus câteva frunze de busuioc.

Rețeta de azi duce clasicul antreu la un alt nivel și îl transformă în gustările de  care nu te vei sătura: caprese prăjite. Tot ce aveți de făcut e să pregătiți gustările. Iar înainte să le serviți să le stropiți cu puțin oțet balsamic.  Garantat, rezultatul e un deliciu. Veți spune că e cel mai bun lucru pe care l-ați mâncat vreodată.

Ingrediente pentru caprese prăjite

roșii cherry

brânză mozzarella

busuioc proaspăt

ulei pentru prăjit,

oțet balsamic

sare

făină

2 oua

panko sau pesmet obișnuit

Mod de preparare

În primul rând, începeți prin curățarea roșiilor cherry. Tăiați-le în partea de sus ( la codiță) și eliminați interiorul. Folosiți o linguriță îngustă, sau orice ustensilă de bucătărie vi se pare potrivită. Tăiați partea de sus de pe roșie și scoateți-i interiorul. Umpleți apoi roșia cu o frunză mică de busuioc (sau o bucată de frunză) , după care îndesați înăuntru o bucată de brânză mozzarella. Asezonați cu sare.

După ce ați pregătit caprese, pregătiți aluatul: adăugați 1/2 cană de făină într-o farfurie, 1/2 cană de pesmet sau panko într-o altă farfurie și bateți, separat, 1-2 ouă, plus condimentul la alegere într-un bol.

Înmuiați fiecare roșie în făină, ou, din nou făină, din nou ou și, în final, pesmet/panko. Aluatul dublu vă va asigura că crusta rămâne pe roșie și nu va cădea în timpul prăjirii.

Încinge puțin ulei într-o oală la foc mediu. Ideal e să folosiți ulei de măsline, pentru a completa acest gust mediteranean. Dacă nu aveți, puteți folosi orice alt ulei disponibil în bucătărie. Adăugați o roșie pentru a verifica dacă sfârâie. Dacă da, uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte. Prăjiți fiecare roșie pe fiecare parte până devine maro auriu deasupra, timp de aproximativ 10 minute în total. Presărați sare deasupra și stropiți cu oțet balsamic. Serviți cât timp gustările sunt fierbinți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carolina Gelen (@carolinagelen)

Sursa: Instagram / Carolina Gelen