Guvernul a hotărât cum se va face Vaccinarea anti-COVID.  

Guvernul a hotărât cum se va face Vaccinarea anti-COVID.  
Guvernul a adoptat, vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. S-a decis cine va avea prioritate la vaccinare, dacă se va plăti sau nu, ce se întâmplă dacă persoana refuză vaccinarea.

Conform H.G. vor avea prioritate la vaccinare angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din „domenii-cheie”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Tot Ionel Dancă a subliniat că vaccinarea COVID-19 este „gratuită şi voluntară”.

„Estimarea este că în prezent 70% din totalul populaţiei ar fi putea fi implicată în această campanie de vaccinare. Este o campanie gratuită şi voluntară”, a spus Dancă.

Ionel Dancă a transmis şi un mesaj din partea Guvernului prin care se face apel la societatea civilă, dar şi la specialişti, să se sprijine campania de vaccinare.

„Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca  dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei. Trebuie evitate politizările pe acest subiect pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături toţi specialiştii în domeniu pentru sprijinirea eforturilor Guvernului  de derulare a acestei campanii de vaccinare cu succes, în momentul în care vaccinul va fi disponibil”, a spus șeful Cancelariei.

Așadar, fricile că oamenii vor fi vaccinați împotriva voinței lor trebuie să dispară fiindcă nu există niciun cadru legal ca un medic să oblige pacientul să se vaccineze și nici vreo autoritate nu-l poate amenda pentru refuz.

Regina Elisabeta a II-a. Aromă de nuntă regală (3)