Hai, David Popovici, că poți să iei aurul! Povestea înotătorului care s-a atrenat în sufragerie

Hai, David Popovici, că poți să iei aurul! Povestea înotătorului care s-a atrenat în sufragerie
La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, românii au descoperit doi tineri extraordinari, Robert Glință și David Popovici. Au recorduri la înot, dar i-ați auzit cu vorbesc? Sunt educați și modești. Toată planeta vorbește despre ei. Felicitări părinților, antrenorilor și profesorilor!

Incredibil ce au făcut înotătorii români la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Doi tineri necunoscuți publicului din România au dovedit că sunt adevărați campioni. Toată planeta vorbește despre ei. Robert Glință și David Popovici strălucesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Meritul este în întregime al lor, al părinților, al antrenorilor, dar și al profesorilor. Trebuie să îi ascultați ca să vă dați seama cât de frumos vorbesc și cât sunt de modești. Să știți că în pandemie, s-au antrenat pe bureți și în sufragerie și, iată!, că au recorduri mondiale pentru vârsta lor.

La JO Tokyo 2020, românii și toată planeta au descoperit doi tineri extraordinari, Robert Glință și David Popovici

Românii care ne fac mândri la Jocurile Olimpice. Nu avem nici un merit

Români care ne scot din amorțeala pandemiei și a vacanțelor. Doi tineri, necunoscuți publicului din România sunt în atenția lumii. Ei au avut rezultate extraordinare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.  Robert Glință a prins la Tokyo a doua finală olimpică în proba de 100 metri spate. După Rio 2016, unde a ocupat locul 8, Robert a terminat pe 8 și în Japonia. Și-a îmbunătățit cu mult timpul, dar nu a putut să urce în clasament.

Epuizat, la finalul cursei, campionul european a explicat cum a trăit cursa, ce își propune pentru viitor. A făcut declarații măgulitoare la adresa lui David Popovici, noua stea a înotului românesc și mondial.

„Este uluitor ce a reușit David la vârsta de 16 ani, este o performanță pe care ne este greu să o percepem și concepem la adevărata ei valoare! David nu este un fenomen doar pentru natația românească, David este un fenomen al înotului mondial. Sper din tot sufletul să aibă o cale lină în performanță. Este setat din plin pentru succes. Este un caracter și o personalitate demnă de toată admirația. Eu îl admir și-l respect. Are un potențial uriaș, este fabulos”, a spus Robert Glință, după ultima probă. A mărturisit că abia se mai poate ține pe picioare, din cauza efortului depus.

David Popovici s-a calificat miercuri, 28 iulie, în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Hai, David Popovici, că poți!

David Popovici era un nume necunoscut marelui public din România. Cine este băiatul acesta, de aproape 17 ani, despre care vuiește lumea? El s-a calificat miercuri, 28 iulie, în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. David a obținut calificarea cu al cincilea timp.

David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. A făcut parte din prima semifinală și a încheiat cursa cu timpul de 47.72 secunde. Sportivul nostru s-a calificat în finală cu al cincilea timp. Finala este programată joi, 29 iulie, de la ora 05.37 (ora României).

Meritul este în întregime al lui, al părinților și al antrenorului. Să nu îi uitați și pe profesorii care l-au educat frumos. David vorbește frumos românește și este modest. Nu spune ”Voi face totul”, ”Să fie bine ca să nu fie rău”, ”Dau totul din mine”.

Băiatul nostru de aur a progresat și în pandemie. Nu s-a putut antrena la bazin, așa că și-a organizat o mică sală în sufragerie.

Finala este programată joi, 29 iulie, de la ora 05.37 (ora României)

Povestea lui David Popovici

Noua stea a natației mondiale are în spate o poveste miraculoasă. După ce a explodat la recentele Europene de juniori de la Roma, unde a obținut timpi uluitori la 100 m liber, David Popovici a intrat pe radarul internațional. Iar Jocurile Olimpice devin scena pe care puștiul de aproape 17 ani surprinde tot mai mult cu aparițiile sale fulminante în bazin.

De unde s-a ivit acest campion și recordman pentru vârsta lui? O scolioză diagnosticată la 4 ani l-a trimis în bazinul de înot de la „Lia Manoliu” din București. Inițierea s-a făcut cu Bogdan Stroe și Bogdan Manea, apoi cu antrenorul Adrian Rădulescu, cel care îi este și acum îndrumător. Cei doi lucrează de când David avea 9 ani.

„Era modelul potrivit pentru sport, înalt la vârsta lui, membre lungi, energie multă și un pic de burtică. Asta a dispărut însă repede. Îi plăceau de la început provocările, competiția. Antrenamente, întreceri, ștafete, la toate se cupla total”, a povestit Adrian Rădulescu.

David Popovici, născut într-o familie modestă

David Popovici a povestit ce prostioare făcea în coplărie. „Mama mai râde și acum cu prietenii mei că mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el. Mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. A fost interesant”, povestea recent într-un interviu pentru Steaua TV. Mama lui lucrează în asistența socilă, iar tatăl în vânzări. Au un pact cu fiul lor: nu dau declarații de presă.

Dar, la 10 ani,  s-a aprins beculețul spre performanță.  „Atunci a bătut primul record național, deși nu avea cea mai bună tehnică. Baza era mindsetul (n.r. mod de gândire). Și-a pus în cap un scop și a ajuns acolo. De aici am pornit”, a explicat Adrian Rădulescu, antrenorul lui David din ultimii 7 ani.

Primul succes s-a produs la 14 ani, la Campionatele Naționale de cadeți. A luat medalie la toate cele 15 probe, de la 50 m până la 1.500 m, toate versiunile de concurs. 12 de aur, un argint și două bronzuri.

Medaliile au început să curgă. La Festivalul Olimpic al Tineretului European, la Baku, David a avut cel mai bun timp înregistrat vreodată de un sportiv la 14 ani în proba de 100 m liber: 49,82 secunde.

David Popovici la primul record. I s-a spus ”Magicianul”, ”Zânul”, ”Micul Google” și Kahuna Matata, precum leul rege al junglei, din desenele animate. Pe atunci avea plete.

Universitățile americane vor să îl aibă student

I s-a spus ”Magicianul”, ”Zânul”, ”Micul Google” și Hakuna Matata, precum leul rege al junglei, din desenele animate. Pe atunci avea plete.

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici a făcut să tresară o mulțime de universități americane. Vor deja să și-l treacă în portofoliu pe băiatul care e noua senzație mondială a natației. „Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei”, spunea Adrian Rădulescu.

David este elev la Liceul „George Coșbuc” din Capitală, bilingv, româno-englez. Nu prea este atras de științele exacte, mai mult pe Istorie și Geografie. Sursa: gsp.ro


Evitați aceste sporturi pe plajă. În caz contrar, pot apărea probleme

Sportivii lumii se mândresc cu accesorii extravagante. Cine poartă cel mai scump ceas din lume

Recomandarile noastre