Simona Ionescu / Redactor Șef

Bancul zilei. Dilema celui care a ajutat un alt om și nu a fost recompensat

Bancul zilei. Dilema celui care a ajutat un alt om și nu a fost recompensat
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.

Un evreu care locuia într-o intersecție periculoasă este martorul unui accident în care a fost implicat un arab. Evreul aleargă și îi donează sânge acolo, pe loc, lângă ambulanță. După o lună primește acasă cheile unui Mercedes nou-nouț și o lungă scrisoare de mulțumire din partea arabului.

După o vreme, același arab face din nou accident, în aceeași intersecție, evreul îl vede, se repede și îi donează sânge și apoi primește acasă un buchet mare de flori și un bilet de mulțumire din partea arabului căruia-i salvase viața a doua oară.

Povestea se repetă identic și a treia oară, numai că de data asta evreul primește o carte de vizită pe care erau scrise câteva cuvinte de mulțumire.

Nedumerit, dă fuga la rabin și îi povestește revoltat, de-a fir a păr, tot ce se întâmplase. Rabinul îl liniștește

– Lasă, dragă, nu-l judeca prea aspru, acum și el are sângele nostru…

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre