Iată ce rochie drăguță și croită conform protocolului a purtat Carmen Iohannis când l-a însoțit pe președinte în Emiratele Arabe!

Iată ce rochie drăguță și croită conform protocolului a purtat Carmen Iohannis când l-a însoțit pe președinte în Emiratele Arabe!
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o vizită de două zile în Emiratele Arabe Unite, unde a vizitat și Dubai și Masdar City. A fost însoțit de Carmen Iohannis și toți românii au fost curioși să vadă cum s-a îmbrăcat prima doamnă la întâlnirile cu stafful arabilor. Președinția le-a satisfăcut curiozitatea publicând câteva fotografii.

Este pentru prima oară când soția președintelui poartă într-o vizită oficială o rochie cu o lungime până aproape de glezne. Era obligatoriu să se conformeze tradițiilor țărilor arabe în ceea ce privește ținuta, iar de data această a nimerit-o. Femeia care o însoțea avea rochia și mai lungă.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, în vizită în Dubai

Comunicatul Administrației Prezidențiale

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, suntem informați că președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a vizitat duminică, 19 martie 2023, Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi și axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Președintele Klaus Iohannis și soția, la Masdar City, împreună cu membri ai Guvernului României

Alături de Președintele Klaus Iohannis s-au aflat la Masdar City și membri ai Guvernului României, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, precum și ministrul Educației, Ligia Deca. Foto Presidency

„Vizita la Masdar City are loc și pe fondul intensificării relației la nivel guvernamental și al semnării dintre România și Emiratele Arabe Unite a unor memorandumuri de înțelegere pe domenii vizând energia, educația și respectiv tranziția verde și cea digitală.

Vizita Președintelui Klaus Iohannis a fost centrată pe zona de campus și laborator în aer liber a Masdar City, teren de testare pentru transportul și respectiv pentru arhitectura urbană sustenabile. Având în vedere tendința ascendentă a urbanizării în România, similară altor țări europene, decarbonizarea eficientă a orașelor joacă un rol important în limitarea efectelor schimbărilor climatice.

Emiratele Arabe Unite organizează în acest an COP28, conferința ONU pe tema schimbărilor climatice, care își propune să asigure o mai bună coordonare la nivel internațional în ceea ce privește limitarea efectelor generate de această amenințare globală.

Cu prilejul vizitei la Masdar City, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat faptul că tranziția către orașe mai sustenabile necesită inovare, precum și investiții în cercetare și dezvoltare.

La Masdar City Președintelui României i-au fost prezentate soluții de transport și de arhitectură urbană sustenabilă, de răcire și ventilație urbană, de generare a energiei la nivelul clădirilor, precum și de utilizare optimă a luminii naturale în unitățile de cercetare și învățământ.

Tehnologiile și soluțiile testate în Masdar City pot inspira proiecte din alte orașe, inclusiv orașe din România, care sunt din ce în ce mai interesate de sustenabilitate. La dezvoltarea acestor soluții contribuie inclusiv cercetători români, afiliați institutelor de cercetare din Masdar City.

 

Președintele României a remarcat că o tranziție verde de succes presupune investiții în educație și asigurarea de personal calificat, iar tinerii în special pot juca un rol important în tranziția verde și cea digitală.

Dincolo de cooperarea la nivel guvernamental sau în materie de cercetare și inovare, a fost evidențiat interesul dezvoltării unor proiecte comune între companii românești și companii din Emiratele Arabe Unite, inclusiv companii implicate în conceptul Masdar City. Aceste proiecte vor accelera ritmul folosirii transportului de energie cu dioxid de carbon redus în România.

România și Emiratele Arabe Unite vor continua să facă pași în a se susține reciproc în tranziția verde și digitală pe mai multe paliere, inclusiv prin a învăța din experiența dobândită în dezvoltarea unor proiecte și concepte, precum Masdar City”, se arată în comunicatul oficial.

Fotografii: site-ul Presidency

Recomandarile noastre