Fiul lui Ion Țiriac și soțul Serenei Williams „se bat” în mesaje. Iată ce-și scriu!

Fiul lui Ion Țiriac și soțul Serenei Williams „se bat” în mesaje. Iată ce-și scriu!
Fiul lui Ion Țiriac are o treabă precisă cu soțul Serenei Williams. Iar treaba e că niciunul din bărbați nu are vreo reținere să o facă în public.

Să vedeți doar ce-și scriu fiul lui Ion Țiriac și soțul Serenei Williams. Primul născut al marelui tenismen român și mondial, Alexandru Ion Țiriac i-a transmis o scrisoare deschisă consortului celebrei tenismene Serena Williams: „Către soțul doamnei Williams, sper ca propozițiile astea să vă schimbe declarațiile”.

Dar, să o luăm cu începutul. Serena Williams are 39 de ani și ocupă locul  11 în clasamentul WTA.  Într-un interviu acordat la finalul anului 2020, Ion Țiriac spunea despre Serena Williams că „dacă ar avea puțină decență s-ar retrage”. După victoria obținută de Serena Williams împotriva Simonei Halep, la Australian Open (Serena a eliminat-o pe Simona Halep, scor 6-3, 6-3), Alexis Ohanian, soțul sportivei de culoare, l-a atacat frontal pe Ion Țiriac.

„Good thing no one listens to that racist sexist, Ion Țiriac” (n.r. – Bine că nimeni nu îl ascultă pe acest  clovn sexist și rasist, Ion Țiriac”) – a scris pe Twitter Ohanian, distribuind o postare cu soția sa de pe contul WTA.

Ion Alexandru Țiriac a simțit nevoia să reacționeze. Pe Twitter.

Ce-și scriu fiul lui Ion Țiriac și soțul Serenei Williams

Fiul miliardarului român a replicat, prin intermediul unui scrisori „deschise”, adresate lui Alexis Ohanian.

„Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe twitter, cu un mix de neîncredere și dezgust. Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și Gentleman-ul la care faceți dumneavoastră referire a scris câteva capitole importante în cartea tenisului mondial, în ultimele decenii. Acest om bun, fost jucător, antrenor, manager sau organizator de turnee, căruia dumneavoastră îi aruncați cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici avocați ai acestui sport și încă este, la vârsta de 82 de ani.

Respectul pe care noi i-l purtăm doamnei Williams este unul imens. Așa și trebuie să fie. Ea va rămâne în istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide uși pentru generațiile mai tinere de atleți, din toate sporturile. Din toate aceste motive, noi îi suntem recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi răspunde mesajului dumneavoastră total deplasat este acela că vorbele sunt ușor interpretate în ziua de azi, prin intermediul multitudinii de platforme existente. Discursul liber nu trebuie să fie greșit înlocuit cu defăimarea gratuită.

În umila mea opinie, și voi folosi un citat foarte bine cunoscut „odată cu puterea vin și marile responsabilități”. Ca soț al doamnei Williams, dumneavoastră nu reprezentați numai propria opinie când vorbiți despre sport, ci și vocea unui simbol. Ar fi o adevărată rușine să periclitați imaginea unei legende, din cauza unor mesaje emoționale postate pe twitter.

Sper ca prin intermediul acestor câtorva propoziții să aduc o urmă de înțelepciune în viitoarele dumneavoastră declarații publice. Poate și ceva respect pentru un om independent, un adevărat iubitor și care a contribuit la ridicarea acestui sport. Felicitări Serenei, o victorie meritată. Să mergi tot înainte și să scrii istorie în cariera ta minunată!”, a scris Alexandru Ion Țiriac.

Sursa foto: Instagram

Horoscop Minerva – 17 februarie. Balanțele trebuie să evite deciziile majore