În Spania, mistreții se plimbă în parcuri și pe plajă. Ce vedetă a dat nas în nas cu porcii  

În Spania, mistreții se plimbă în parcuri și pe plajă. Ce vedetă a dat nas în nas cu porcii  
Noi ne „lăudăm” cu urșii, spaniolii cu mistreții! Porcii au început să intre în orașe, iar autoritățile spun că nu au altă opțiune decât să îi captureze și să îi eutanasieze, fiind un pericol pentru oameni.

 Ca și urșii din România, și mistreții din Spania sunt atrași de coșurile de gunoi și de oamenii care îi hrănesc. La fel se întâmplă și în Italia, așa cum v-am arătat cu ceva timp în urmă.

Astfel, animalele hoinăresc sau zac în parcuri și pe străzile din zonele suburbane, provocând adesea accidente în care sunt implicate scutere și biciclete sau deranjează oamenii care se întorc de la cumpărături.

Numai în Barcelona au fost raportate 1.200 de incidente cu mistreți anul trecut. Luna aceasta, o fată a fost transportată la spital după ce s-a întâlnit cu un mistreț sălbatic în orașul balnear Cadaques, la nord-est de Barcelona.

Shakira și fiul ei, atacați într-un parc

Și vedeta columbiană Shakira s-a întâlnit cu mistreții. Cântăreața a declarat anul trecut că animalele au atacat-o pe ea și pe fiul ei în timp ce se plimbau într-un parc din Barcelona.

Porcii mistreți au fost văzuți și pe plajele din Spania, unde o femeie a fost atacată în timp ce stătea pe nisip, potrivit Ordo News. Un alt incident a fost raportat pe o plajă din Costa Brava din sudul Spaniei.

Animalele trebuie omorâte

„Niciunui veterinar nu-i place să omoare animale. Dar trebuie să o facem … Nu le putem elibera înapoi în sălbăticie pentru că și-au pierdut instinctele”, a declarat pentru Reuters Carles Conejero, un tehnician veterinar responsabil de un program de control al problemei mistreților din Barcelona. Echipa lui Conejero a folosit plase pentru a captura un grup de mistreți, care au fost sedați și apoi eutanasiați.

Nu e o premieră în Spania problema porcilor mistreți, însă ea s-a agravat în timpul pandemiei COVID-19, când mai multe animale sălbatice s-au aventurat în zonele urbane care deveniseră mult mai liniștite din cauza lockdown-ului.

Ce măsuri au luat autoritățile

În afară de capturarea animalelor sălbatice, în planul Barcelonei de combatere a invadării porcilor mistreți sunt incluse protejarea coșurilor de gunoi, amenzi pentru locuitorii care hrănesc animalele și campanii de conștientizare socială. Spaniolii sunt de acord că obiceiul de a hrăni mistreții trebuie să înceteze.

„Problema este că nu mai sunt animale sălbatice, ci hoinăresc ca niște pisici”, a declarat Alex, un spaniol în vârstă de 40 de ani, conform Hotnews.ro .

Institutul de Cercetare a Resurselor de Vânătoare din Spania estimează că populația de mistreți va depăși două milioane anul viitor.