Lista celor mai scumpe alimente din lume. „Vinzi o casă… și n-ai bani de o masă!” Foto

Lista celor mai scumpe alimente din lume. „Vinzi o casă… și n-ai bani de o masă!” Foto
E criză, nu e criză, cresc prețurile dar totuși ne permitem lucruri scumpe… O lume a contrastelor, cea în care trăim. O lume în care unii nu au bani de pâine, iar alții dau sume astronomice pe anumite produse alimentare.

Sunteți curioși să știți care sunt cele mai scumpe alimente? Nu veți descoperi nicio mâncare special concepută pe această listă, doar cele mai scumpe produse alimentare din lume, conform Wealthygorilla.com. Pentru a avea toate aceste produse pe masă trebuie să aveți echivalentul în bani a unei garsoniere în Capitală.

Care sunt cele mai scumpe alimente din lume

Stridiile nu au fost întotdeauna considerate o hrană scumpă. Pe vremuri, stridiile erau folosite pentru hrana clasei muncitoare, deoarece erau ieftine și din abundență.

Cu toate acestea, stridiile au devenit o delicatesă pentru cei bogați, unele restaurante de top  vând azi o duzină pentru între 50 USD și 100 USD!

Dacă îți place pateul, atunci ai multe posibilități să strici bani. Foie gras este făcut din ficat de rață sau de gâscă, îngrășate inițial, rezultând o delicatesă bogată și onctuoasă.

Din păcate, povestea din spatele foie gras nu este grozavă. Se obișnuiește să se hrănească forțat păsările pentru a le îngrășa. Foie gras are un preț estimat la 150 USD pentru o bucata de 400 de grame.

Mierea de Manuka este originară din Noua Zeelandă și provine din floarea Leptospermum Scoparium, cunoscută mai frecvent sub numele de Manuka Bush.

Se crede că are o mulțime de proprietăți vindecătoare. Este folosită pentru a combate orice, de la durerile de gât la răceala obișnuită. Dacă vă place ceea ce auziți și doriți să cumpărați, atunci e mai bine să știți ca este în jur de 500 USD pe kilogram.

Ciupercile Matsutake cresc în Asia, Europa și America de Nord și sunt apreciate in bucătăria japoneză, coreeană și chineză. Numărul lor a scăzut din cauza insectelor invazive și a copacilor care le invadează habitatul.

Sunt extrem de rare și există șanse mari să dispară cu totul dacă lucrurile continuă așa cum sunt, deoarece nu există nicio modalitate de a cultiva această ciupercă. Deci, dacă doriți să încercați înainte ca acestea să dispară, fiți pregătiți să plătiți bani buni: costa 600 USD pe kilogram.

Originare din regiunea Piemont din nordul Italiei, trufele albe sunt mult mai dificil de găsit, în comparație cu altele, deoarece cresc doar printre rădăcinile anumitor tipuri de copaci. Sunt cunoscute pentru aroma intensă și distinctivă.

Se știe că trufele albe se vând cu sume de bani nebunești, dar, în medie, un kilogram vă va scoate din cont între 2.100 USD și 2.500 USD.

Se crede că puii de găini cu carne neagră, Ayam Cemani, din Indonezia, au proprietăți magice.  Carnea de pui, spun indonezienii, are puterea de a vindeca tot felul de boli și de a aduce noroc.

Dacă acest lucru este adevărat sau nu, este discutabil; cu toate acestea, puii Cemani se vând cu aproximativ 2.500 de dolari bucata, în funcție de mărimea lor.

Pepenii Yubari King sunt în capul listei celor mai scumpe alimente din lume. Considerați un cadou generos în Japonia, acești pepeni galbeni sunt excepțional de scumpi datorită dulceții lor.

Sunt o combinație a altor doi pepeni galbeni și sunt foarte apreciați de cetățenii Japoniei. În urma cu câțiva ani, o pereche de pepeni Yubari King s-a vândut la licitație pentru 27.229 USD. Adică peste 13.500 USD fiecare!