Între 14 și 20 septembrie în Piața Unirii din Focșani are loc festivalul de film românesc „Film pe Pâine”, născut din dorința de a atrage atenția asupra cinematografiei autohtone. Evenimentul se află la a doua ediție.

Festivalul primește girul celor mai valoroși oameni de teatru și film, atât prin prezența în juriu cât și prin coordonarea de ateliere. Astfel, din juriu fac parte: Tedy Necula (regizorul lungmetrajului „Coborâm la prima”), Olimpia Săpunaru (profesor de actorie, poetă şi publicistă, nascută la Focşani), Roxana Lupu (actrița principală din filmul „Maria, Regina României”) şi Teona Galgoțiu (câştigătoarea competiției „Felia de Film” de anul trecut, regizoare şi poetă din cea mai tânără generaţie).

Ateliere de jurnalism și scenă

În cadrul evenimentului sunt programate ateliere de mișcare scenică și dans, lectură, fotografie, jurnalism și alte domenii, care vor surprinde plăcut atât tinerii, cărora le este în mod special dedicat festivalul, cât și ceilalți iubitori de artă.

Printre coordonatorii de ateliere îi vom avea alături pe Iulian Postelnicu, câștigătorul de anul acesta al Premiului Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal, obținut pentru rolul său din filmul „Arest”, Silvia Vrînceanu, coordonatoare de proiecte culturale pentru copii și tineret, Robe Cristian, actor în trupa Victory of Art, și mulți alții.


Lidia Buble a trecut la nivelul 2: se dezbracă cum n-ați mai văzut-o. Poze care taie respirația

Cum a ajuns Ilie Năstase să consolideze afacerea Nike. Topul brandurilor de „adidași” preferați de români


Festivalul se va bucura şi de prezenţa, în cadrul unui mini-concert, a tânărului actor şi muzician Alex Ștefanescu, care a absolvit un master în actorie la London International School of Performing Arts. Acesta îmbină muzica şi actoria în performance-ul lui.

Noutățile festivalului

„Păstrând tenta novatoare, în deplină corelaţie cu spiritul frenetic şi efervescent al participanţilor şi al organizatorilor, această ediţie promovează tinerii talentaţi printr-o invitaţie de a-şi expune creațiile (fotografice, literare etc.) care le reflectă talentul şi pasiunea. Această activitate se va desfăşura sub forma unei expoziții ce va avea loc la Galeriile de Artă pe întreaga perioadă a festivalului. Vernisajul expoziției va fi pe data de 15 septembrie, la ora 18:30.

O altă activitate inedită a acestei ediţii a festivalului este „biblioteca vie”, unde tinerii cu potenţial actoricesc sunt îndrumați, în cadrul unor întrevederi, pe calea de la aspiraţie la reuşită, de către oameni de succes ai culturii contemporane”, transsmit organizatorii.

Festivalul include şi un concurs de scurtmetraje, intitulat „Felia de Film”, unde doritorii îşi pot valorifica ideile creative de regie şi de interpretare. Cele mai bune proiecţii, în urma deliberării juriului, vor fi premiate.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp