Începe Postul Sfintei Marii. Ce nu aveți voie să faceți în această perioadă

Începe Postul Sfintei Marii. Ce nu aveți voie să faceți în această perioadă
1 august este un moment important pentru întreaga creștinătate. Începe postul Sfintei Marii, care se încheie pe data de 14 august.

Postul Sfintei Marii este mult mai scurt ca cel al Crăciunului dar și mult mai puțin aspru.

Începe Postul Sfintei Marii. Ce nu aveți voie să faceți în această perioadă

Postul Sfintei Marii îi pregătește pe creștini de două mari sărbători care au loc în luna august. E vorba de Schimbarea la Față, din 6 august și Adormirea Maicii Domnului, care are loc pe data de 15 august. Pe lângă postul trupesc, în această perioadă nu se fac nunți și botezuri, iar creștinii trebuie să se abțină de la petreceri, să nu bea și să nu fumeze. Potrivit tradiției, în fiecare sâmbătă și duminică aveți dezlegare a untdelemn și vin. De asemenea, pe data de 6 august, este dezlegare la pește.

Rugăciunea din Postul Sfintei Marii este aducătoare de mari bucurii

În postul Sfintei Marii, pentru a vă îndeplini dorințele, e bine să citiți această rugăciune, care a făcut multe minuni. „Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.

Sursă foto: infotoday