Simona Ionescu / Redactor Șef

Învățați să preparați cea mai bună ciorbă de perișoare de post

Învățați să preparați cea mai bună ciorbă de perișoare de post
Cu siguranță vă place ciorba de perișoare. Cui nu-i place? Dar există și varianta de post. Fără carne. Este un adevărat deliciu, foarte hrănitor pe deasupra.

Există ciorba de perișoare de post? Desigur. Iar noi vă oferim o variantă rapidă, gustoasă și sanatoasă de a o prepara. Întreaga familie va fi fericită cu această ciorbă în farfurie.

Chiar dacă Postul Crăciunului impune o serie de restricții culinare, asta nu înseamnă că nu putem adapta lucrurile astfel încât să ne delectăm cu plăceri tradiționale precum ciorba de perișoare. Ingredientele sunt ieftine și se găsesc în orice sezon. În plus, se prepară în doi timpi și trei mișcări. Vă sfătuim să rețineți rețeta, cu siguranță veți avea nevoie de ea și în Postul Paștelui.

Ingrediente pentru ciorbă de prișoare de post

o mână de orez

o pungă mică de soia granule, 100 g

zarzavat pentru ciorbă (țelină, ardei gras, morcov)

pătrunjel și leuștean

borș sau lămâie stoarsă

Mod de preparare

Soia se pune la fiert și apoi se scurge bine. O adaugăm apoi la orezul care a stat la umflat în apa călduță, minim o oră și pe care l-am scurs bine. Punem și sare și puțin ulei de măsline, ca să lege compoziția.

Pentru a prepara ciorba propriu-zisă, într-o oală mare, se pune la fiert zarzavatul curățat în prealabil. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm lingurițe mici din amestecul de orez cu soia și puțin ulei de măsline. Perișoarele nefierte au consistența unei paste groase. Ele vor stă laolaltă, la fiert, și după, dacă nu lăsați focul dat tare. Aveți grijă să nu clocotească ciorba când așezați perișoarele în oală.

După ce sunt fierte perișoarele, la foc mic, adăugați borș și apoi verdeață.

Ciorba de perișoare de post astfel preparată este gata. Dacă nu vă place borșul, puteți să o acriți cu oțet sau zeamă de lămâie.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre