Simona Ionescu / Redactor Șef

Bal mascat cu vedete la ziua Andreei Esca. Ce a pățit Lucian Mândruță, costumat în rege, cu telefonul lui

Bal mascat cu vedete la ziua Andreei Esca. Ce a pățit Lucian Mândruță, costumat în rege, cu telefonul lui
Acum, în atenția publicului este Alexia, fiica Andreei Esca, o tânără de 23 de ani, exuberantă și pusă pe treabă așa cum era și mama ei la aceeași vârstă. Alexia își câștigă proprii bani, seamănă cu mama, atât fizic cât și ca mod de viață. Să povestim un episod haios din trecutul Andreei Esca.

Până ce o să povestesc despre balul Andreei Esca și pățania lui Lucian Mândruță, există capitolul familiei fericite.

Simbolul Pro TV-ului, Andreea Esca, este căsătorită cu Alexandre Eram din anul 2000. O căsnicie așezată și frumoasă, care i-a adus împreună la 51 de ani, respectiv 54. Au doi copii, Alexia și Aris, deveniți mici vedete după participarea la emisiunea America Express de la Antena 1.  

Andreea Esca a început să muncească de foarte tânără în televiziune, la începutul anului 1992, la postul SOTI. Era prima televiziune particulară din România. I-a avut colegi pe Răzvan Dumitrescu și Lucian Mândruță. De acolo a luat-o Adrian Sârbu când a deschis Pro TV, în 1995, iar de atunci e cea mai longevivă prezentatoare de știri la același post. De aici a început și iubirea ei cu Alexandre Eram.

Andreea Esca, Aris, Alexia și Alexandre Eram – 2023

Chiar Andreea a povestit cum îl remarcase pe francezul care avea o fabrică în București, începuse o afacere cu haine, dar ea nu reușise să-i atragă atenția la unul dintre evenimentele la care ambii participaseră. Alexandre era atunci într-o relație. Cunoștință le-a făcut Janine Sârbu, fost soție a lui Andrian Sârbu, care se ocupa de vestimentația angajaților de la Pro.

Cum s-a înfiripat iubirea de la un fax

Într-o zi, Andreea l-a invitat pe Alexandre în jurnal ca să vorbească despre fabrica de îmbrăcăminte. Bărbatul i-a spus că nu poate, și a tot amânat cu răspunsul și la următoarele insistențe ale vedetei Pro Tv.

„Într-o zi am primit un fax haios, cu un desen cu un om care îşi smulgea părul din cap şi în care scria că îi pare rău că nu a putut să ajungă. A venit după jurnal şi m-a aşteptat cu flori. Ne-am dus la un restaurant şi, gata, s-a rezolvat. Din ziua aceea am rămas împreună”, a spus Andreea Esca într-un interviu cu ani în urmă.

De la acel moment, încet-încet viața plină de distracții în club sau la petreceri dansante s-a cam încheiat pentru Andreea, iar lipsa ei s-a simțit pentru că dădea suflu distracției. Veți vedea ce a organizat în 1998, de ziua ei, 29 august. Ca întotdeauna, jurnaliștii erau invitați.

Ce a pățit Lucian Mândruță cu telefonul-cărămidă

Andreea Esca a împlinit 26 de ani și a pus la punct o petrecere pe cinste. Un bal mascat, unde toată lumea trebuia să se distreze, să vină în costume trăsnite, potrivite unui carnaval. Veselie și dans pe ritmuri latino-americane.

Pe ușă au intrat de la regi, prințese și doamne în crinoline și valeți, până la pușcăriași și soldați. Toți prietenii Andreei Esca au venit la aniversarea din 1998 a cunoscutei prezentatoare de știri de la Pro TV.  

Andreea era îmbrăcată într-o rochie galbenă și foarte elegantă. Chiar a părut cu adevărat Regina balului desfășurat la restaurantul hotelului Lido. Au fost momente haioase, dar n-au lipsit nici micile incidente amuzante,  inevitabile la orice petrecere fie ea mai mică sau mai mare. Jurnaliștii din presa scrisă au fost atenți și în cronicile lor de a doua zi au făcut relatări colorate.

De exemplu, Lucian Mândruță. Obosit după o zbănțuială pe cinste în ritmuri de Salsa, acesta s-a văzut nevoit să rămână în picioare din cauza telefonului celular pe care îl purta la spate, pe sub costumul de rege.

Lucian Mândruță, în costum de rege, la ziua Andreei Esca – 1998. Foto: Gabriel Miron

La vremea aceea un telefon mobil avea dimensiuni mari și era destul de greu. I se spunea „telefon-cărămidă”. Din această cauză, Mândruță nu se putea așeza la masă, cu telefonul agățat la spate, de pantaloni. A găsit în cele din urmă soluția salvatoare: a luat telefonul și l-a băgat într-una de mânecile costumului imens de catifea pe care îl purta mândru, ca orice monarh.

Bal mascat, cu tatăl Esca în costum de miner

Andreea Esca și tatăl ei costumat în miner -29 august 1998 Foto Gabriel Miron

Tatăl Andreei Esca s-a costumat în miner, aidoma celor care năvăliseră în București în iunie 1990. A fost un anfitrion foarte atent la invitații fiicei sale și a întreținut atmosfera de veselie cot la cot cu Andreea.

Ilie Năstase, care candidase la Primăria Capitalei, nu putea să piardă nici el o asemenea pe trecere de pomină. A sosit însoțit de Ion Ion (Ion Alexandru), fiul lui Ion Țiriac, prietenul său de o viață.

Cel care a pregătit toată ambianța pentru o seară și noapte reușită a fost Viorel Păunescu, patronul Hotelului Lido în acea vreme, devenit celebru din vremea lui Ceaușescu, când conducea Barul Melody de lângă Cinema Patria.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre