Simona Ionescu / Redactor Șef

Apariția care a șocat America. Până acum se credea că monstrul Bigfoot există doar în legende, dar a fost fotografiat

Apariția care a șocat America. Până acum se credea că monstrul Bigfoot există doar în legende, dar a fost fotografiat
Acum 200 de ani  monstrul a fost menționat prima dată. Deși există reprezentări ale acestuia (desene), existența acestuia a fost pusă sub semnul întrebării. Până acum.

Apariția șocantă s-a produs, zilele trecute, în America. Dacă până acum se credea că monstrul e doar o plăsmuire a imaginației, se pare că lucrurile stau diferit. Bigfoot a fost fotografiat.

Bigfoot, cunoscut și Sasquatch, este un criptid cu asemănare de maimuță. Se spune că locuiește în păduri, în special în cele din regiunea de nord-vest dinspre Pacific a Americii de Nord. Bigfoot este descris ca o ființă umanoidă bipedă, păroasă și de mari dimensiuni. Termenul „sasquatch” provine de la cuvântul sásq’ets din limba halkomelem.

Bigfoot a fost fotografiat de excursioniștii care făceau o călătorie cu trenul (Sursa foto: TMZ)

Oamenii de știință nu cred în existența acestui animal, considerând că este folclor, nu o ființă adevărată. Există însă și savanți precum Jane Goodall și Jeffrey Meldrum, care de-a lungul timpului au studiat fenomenul.

Monstrul Bigfoot a fost fotografiat zilele trecute

TMZ dezvăluie o filmare șocantă în care uriașul păros ar fi fost surprins zilele trecute, într-o zonă cu vegetație mică, uscată, din regiunea statului american Colorado. Videoclipul a fost filmat în weekend, în timpul unei călătorii cu trenul de la Durango la Silverton, traversând Pădurea Națională San Juan.

În timp ce filmau peisajul, un grup de pasageri a observat ceea ce au presupus că este un Bigfoot, mergând pe partea unui munte pe lângă care treceau. Imaginile arată foarte clar o creatură bipedă, de mari dimensiuni, acoperită cu păr. La un moment dat ființa pare să observe trenul și se sperie de acesta, încercând să se ghemuiască imediat pentru a se ascunde de pericol.

Unul dintre pasageri a reușit să îl surprindă pe Bigfoot și într-o fotografie. Există diferențe vizibile între personaje, însă în imaginea statică se poate desluși ceea ce pare a fi o față reală. Desigur, în ciuda faptului că videoclipul este o înregistrare destul de decentă a faimosului Bigfoot, mulți sunt încă sceptici în legătură cu veridicitatea personajului. Până la urmă, fiecare om care vede imaginile poate trage singur propria concluzie.

„Fratele” lui Bogfoot, Yeti, trăiește la mare altitudine

Un alt personaj similar, însă de culoare albă ( ca să fie adaptat mediului în care trăiește, este Yeti, supranumit și  omul zăpezilor.  Yeti este, de asemenea, considerat o legendă, la fel ca și Bigfoot. Nu prea sunt dovezi că ar exista cu adevărat, chiar dacă mulți susțin că l-au văzut. Potrivit datelor istorice, poveștile despre Yeti au apărut încă de pe vremea lui Alexandru cel Mare. Acesta auzise de existența omului zăpezilor și a cerut să vadă creatura. Nu a reușit pentru că nu se afla la altitudinea adecvată, în Valea Indus.

Legendele s-au înmulțit începând cu secolul al XX-lea, când au început să fie realizate expediții în Munții Himalaya. Vestea despre creatura zăpezilor s-a răspândit și mai mult după ce grup de exploratori britanici au escaladat vârful Everest, iar la întoarcerea acasă au povestit că au văzut dovezi clare ale lui Yeti. S-au prezentat la televiziuni (inclusiv în România) tot felul de filmulețe cu un uriaș alb care se ascundea printre copaci și tufișuri, poze cu urme de pași imense.

Se spune că Yeti are fie înălțimea unui om (1,50 – 1,80 m), fie de peste 2 metri, iar corpul îi este acoperit cu păr de culoare ruginie, spre gri. Yeti are capul de formă conică, cu bărbia proeminentă și gura lipsită de buze. Are picioare scurte, dar late, iar cel de-al doilea deget este mult mai lung decât degetul mare, ceea ce face urmele sale să fie foarte ușor diferențiate de cele omenești, se arată pe site-ul Wikipedia.org.

Sursa foto / video: TMZ, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre