Simona Ionescu / Redactor Șef

Asasinatul moștenitorului Gucci. „Îi legănam capul și….” Femeia din spatele celei mai oribile crime

Asasinatul moștenitorului Gucci. „Îi legănam capul și….” Femeia din spatele celei mai oribile crime
Imperiul Gucci a primit o lovitură dură, neașteptată, când Maurizio Gucci, nepotul fondatorului casei de modă, a fost ucis cu sânge rece, în 1995. Trei gloanțe în spate și unul în cap. Ca o execuție. Avea doar 46 de ani.

Moștenitorul imperiului Gucci a murit neașteptat, în condiții total neașteptate, în 1995, la 46 de ani. Se căsătorise la 24 de ani și avea doi copii. A fost ucis, iar prima suspectă a fost soția lui. Cine ar fi crezut asta?

Cine l-a ucis pe moștenitorul imperiului Gucci

Maurizio Gucci, nepotul fondatorului casei de modă, a fost ucis cu sânge rece, în 1995, la doar 46 de ani. S-a luptat cu unchiul lui, Aldo, pentru conducerea afacerii. Maurizio Gucci a fost numit președinte al grupului Gucci în 1989. Din 1991 până în 1993, finanțele lui Gucci au fost în roșu. Maurizio Gucci a fost acuzat că a cheltuit sume extravagante de bani la sediul companiei din Florența și Milano. El a continuat să-și vândă acțiunile rămase la Gucci în 1993 pentru 170 de milioane de dolari.

Se căsătorise la 24 de ani cu frumoasa Patrizia Reggiani și avea doi copii când a fost ucis cu sânge rece. Trei gloanțe în piept și unul in cap. Ca o execuție mafiotă.

Pe 27 martie 1995, în jurnalul Patriziei Reggiani era doar un cuvânt: „Paradeisos”, adică paradis în greacă. A fost data la care fostul ei soț Maurizio Gucci, nepotul lui Guccio Gucci, fondatorul imperiului modei Gucci, a fost ucis cu sânge rece. În 1998, ea a fost condamnată la 29 de ani de închisoare pentru ordonarea uciderii sale.

Ea a negat responsabilitatea pentru crimă pe parcursul întregului proces. A recunoscut că a fost în spatele acesteia la scurt timp după ce a fost eliberată în 2014.

Maurizio Gucci se căsătorise la 24 de ani cu frumoasa Patrizia Reggiani și avea doi copii când a fost ucis cu sânge rece

Maurizio Gucci, un scandal ca o telenovelă

Era genul de scandal care s-a desfășurat ca o telenovelă melodramatică. Cu moștenitori bogați, afaceri secrete și o fashionistă cu înclinație pentru a purta un papagal pe umăr. Erau un cuplul monden, urmărit de ziariști. Patrizia Reggiani s-a născut dintr-o mamă chelneriță și un tată om de afaceri cu camion. A intrat în cercuri de elită, unde l-a cunoscut pentru prima dată pe Maurizio. „Nu m-am gândit prea mult la el la început”, a spus ea pentru The Guardian în 2016. „Era doar băiatul liniștit ai cărui dinți s-au încrucișat în față”.

Dar, în cele din urmă s-au îndrăgostit și s-au căsătorit când aveau amândoi 24 de ani, în 1972. Împreună, au trăit din belșug. „Eram un cuplu frumos și aveam o viață frumoasă, bineînțeles”, a spus ea pentru The Guardian. Aveau un penthouse de lux din Manhattan și o mașină cu șofer. În curând, au avut două fiice, Alessandra și Allegra, precum și o cabană de schi la Saint Moritz, o casă de vacanță la Acapulco și o fermă în Connecticut. Reggiani s-a bucurat de stilul de viață de lux. „Prefer să plâng într-un Rolls-Royce decât să fiu fericită pe o bicicletă”.

Când tatăl lui Maurizio a murit, totul s-a schimbat

Dar viața fermecată a luat sfârșit curând când tatăl lui Maurizio, Roldofo Gucci, a murit în 1983, lăsându-și singurul copil cu participația de 50% din averea Gucci. „Maurizio a luat-o razna”, a spus Reggiani pentru The Guardian. „Până atunci, am fost consilierul său principal cu privire la toate chestiunile legate de Gucci. Dar a vrut să fie cel mai bun și a încetat să mă mai asculte.”

Maurizio lucra din greu pentru a readuce reputația bună a mărcii și lupta împotriva unchiului și verilor săi care dețineau celelalte 50 la sută. Dar viața acasă se înrăutățea. Și într-o mișcare șocantă, Maurizio a plecat într-o noapte, fără să se mai întoarcă acasă. La un moment dat, Maurizio reluase legătura cu o veche prietenă din circuitul european al partidelor, Paola Franchi, și amândoi erau în căsătorii cu probleme.

„Ne-am îndrăgostit imediat”, a spus Franchi pentru The Guardian printre lacrimi. „Maurizio îmi spunea că suntem două jumătăți din același măr.” Era clar că era prea mult pentru Patrizia Reggiani. „Am fost supărată pe Maurizio pentru multe, multe lucruri în acel moment. Dar mai presus de toate, asta. Pierderea afacerii de familie. A fost o prostie. A fost un eșec. Eram plină de furie, dar nu puteam face nimic. Nu ar fi trebuit să-mi facă asta.”

Maurizio Gucci a fost împușcat în stil mafiot

„Era o dimineață minunată de primăvară”, potrivit lui Giuseppe Onorato, portarul clădirii de pe Via Palestro 20, unde se afla biroul lui Maurizio. Onorato mătura frunzele când a sosit Maurizio ținând în mână câteva reviste. „Apoi am văzut o mână”, a spus Onorato pentru The Guardian. „Era o mână frumoasă, curată, care îndrepta un pistol.”

Au fost trase patru focuri. Trei în spatele lui Maurizio și un al patrulea în capul lui. Și atunci când trăgătorul l-a văzut pe Onorato, a mai împușcat de două ori, lovindu-l pe portar în braț. Totuși, cumva, Onorato a ajuns la Maurizio. „Legănam capul domnului Gucci”, a povestit portarul. „A murit în brațele mele.”

După doi ani, soția a fost acuzată

A fost nevoie de aproape doi ani pentru ca Patrizia Reggiani și patru complici să fie acuzați. Cine ar fi crezut? Părea că familia Gucci a fost implicată în atât de multă dramă cu privire la averea imperiului. Polițiștii au crezut că ucigașul ar putea fi printre rudele de sânge ale lui Maurizio, sau poate din cauza legăturilor sale de cazinou.

Abia după aproape doi ani, în 1997, un pont anonim a îndreptat atenția către Ivano Savioni, un portar de la un hotel. Acesta o ajutase pe Patrizia să-l angajeze pe asasinul Benedetto Ceraulo și pe șoferul unei mașini Orazio Cicala. Și Patrizia Reggiani a fost acuzată, câștigându-și porecla de Văduva Neagră. Au existat o mulțime de dovezi. Ea le spusese prietenilor și reporterilor că și-ar fi dorit ca Maurizio să fie mort.

În cele din urmă, Patrizia Reggiani și Orazia Cicala au fost condamnați la 29 de ani de închisoare, Ivano Savioni la 26 de ani. Pistolarul Benedetto Ceraulo a fost condamnat la închisoare pe viață.

Patrizia Reggiani a recunoscut crima ani mai târziu, după 18 ani de închisoare. A fost văzută adesea cutreierând prin Milano cu un papagal pe umăr. Sursa: biography.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre