Cu o arhitectură unică în lume, baia este decorată cu uimitoare plăci ornamentale, dintre care unele sunt turcoaz și aurii. Baia are două părți principale: vestiarul octogonal numit Sarbineh și sala de baie fierbinte Garmkhaneh. Deși hammamurile au fost o parte foarte mare a culturii arabe, astăzi sunt înlocuite de instalațiile sanitare interioare, instalate în fiecare gospodărie. Prin urmare, baia Sultanului Amir Ahmad Bathhouse servește drept muzeu și este înregistrată ca sit de patrimoniu național.
Apa era alimentată din două fântâni
Arhitectura și decorațiunile folosite în această baie au făcut din acest monument o operă de artă valoroasă, vizitată anual de numeroși turiști. Baza de baie poartă numele Imamzadeh Sultan Amir Ahmad, al cărui mausoleu se află în apropiere.
Inițial, baia a devenit un restaurant tradițional, dar în curând s-a transformat într-un muzeu. Apa acestei băi era alimentată din două fântâni și era trimisă în diferite părți cu ajutorul unor țevi din ceramică.
Acoperișul este alcătuit din mai multe cupole
Tavanele arcuite, mozaicurile și picturile rafinate ale acestei băi îi atrag pe cei interesați de arhitectură. O sală mare cu o piscină octogonală formează spațiul Sarbineh sau același loc pentru schimbarea hainelor. Zona principală se bucură de băi private. Pentru a vizita băile private din Sarbineh, trebuie să treceți însă prin coridoare ca un labirint.
Interiorul băii este decorat cu faianță turcoaz și aurie, tencuieli și picturi artistice. Acoperișul băii este alcătuit din mai multe cupole și este fascinant. Constructorii profesioniști din trecut au construit această baie mai jos de nivelul solului, în pământ, deoarece trebuia să păstreze căldura în interior, economisind o cantitate uriașă de energie.
Sursă foto: www.pandotrip.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook