Simona Ionescu / Redactor Șef

„Bestia din Chicago”, primul criminal în serie din America. Era și escroc

„Bestia din Chicago”, primul criminal în serie din America. Era și escroc
Americanii spun că H.H. Holmes (ca numele celebrului detectiv britanic Sherlock Holmes) este primul criminal în serie din istoria Statelor Unite. Din păcate, au urmat și alții. Holmes a mărturisit inițial  ”doar” 27 de crime, apoi a spus că a ucis cu sânge rece peste 130 de persoane. Unii cercetători au sugerat că numărul real a depășit 200.

I se spune Holmes, ca pe celebru detectiv fictiv care rezolva cele mai grele crime din Anglia, personaj al lui Conan Doyle. Dar el nu depista ucigași. Era chiar el unul dintre cei mai temuți criminali în serie. Primul din istoria Americii. Era și escroc.

Herman Webster Mudgett, mai bine cunoscut sub numele de H.H. Holmes, a fost un escroc și bigam care a fost primul dintre ucigașii în serie din America. Uneori denumit „Bestia din Chicago”, se crede că Holmes a ucis undeva între 20 și 200 de oameni. El a ucis multe dintre victimele sale într-o casă special construită, care ulterior a fost poreclită „Castelul Crimelor”. Reținut în 1894, a fost spânzurat pentru crimele sale doi ani mai târziu.

Se crede că Holmes/ Mudgett a ucis undeva între 20 și 200 de oameni în casa sa, denumită „Castelul Crimelor”

Cel mai mare criminal în serie din America

H H. Holmes, escroc american și criminal în serie. Este considerat primul ucigaș în serie cunoscut al Statelor Unite. De fapt, se numea Herman Mudgett. S-a născut într-o familie bogată și a dat semne de înaltă inteligență încă de la o vârstă fragedă.

Era mereu interesat de medicină. A prins animale și le-a efectuat operații. Unele relatări ale vieții sale sugerează chiar că a ucis un coleg de joacă din copilărie. Herman Mudgett a urmat o școală de medicină la Universitatea din Michigan, unde era un student mediocru. În 1884, aproape că i s-a împiedicat absolvirea, când un coafor văduv l-a acuzat că i-a făcut o promisiune falsă de căsătorie.

În 1886, sedus și ucis o serie de femei s-a mutat la Chicago și s-a angajat ca farmacist sub numele „Dr. H H. Holmes”. La scurt timp după aceea, a început să omoare oameni pentru a le fura proprietățile. Casa pe care și-a construit-o pentru sine a fost dotată cu pasaje secrete, trapele, camere izolate fonic, uși care puteau fi încuiate din exterior. Va deveni cunoscută sub numele de „Castelul Crimelor”. Au fost găsite jeturi de gaz pentru asfixierea victimelor și un cuptor pentru incinerarea cadavrelor.

A sedus și ucis o serie de femei

În 1893, se spune că Herman Holmes a sedus și ucis o serie de femei. Se logodea cu ele și apoi le ucidea, nu înainte să își  asigure controlul asupra economiilor lor de o viață. De asemenea, Mudgett a cerut angajaților săi să aibă polițe de asigurare de viață numindu-l drept beneficiar, astfel încât să poată colecta bani după ce i-a ucis. El a vândut cadavrele multor victime ale sale școlilor medicale locale.

Herman Mudgett a mărturisit 27 de crime. Apoi, a crescut numărul victimelor la peste 130. Unii cercetători au sugerat că numărul real a depășit 200. Mudgett și-a vândut povestea către Hearst Corporation cu 10.000 de dolari. Sursa: history.com


 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre