Simona Ionescu / Redactor Șef

Castelul Pustnicului din Scoția. Care este povestea din spatele celui mai mic castel din Europa

Castelul Pustnicului din Scoția. Care este povestea din spatele celui mai mic castel din Europa
În mijlocul pustietății din colțul îndepărtat al Scoției se află Castelul Pustnicului, considerat cel mai mic castel din Europa. Iată povestea acestuia.

Castelul Pustnicului, considerat cel mai mic din lume, este înconjurat de priveliști impresionante, iar „vinovate” sunt valurile care se izbesc de stânci și de apele albastre.

Cel mai mic castel din Europa

Deși zona nu este cea mai ușor de accesat, micul „castel” este cât se poate de neobișnuit cu formele sale geometrice în stil brutalist, iar interiorul său este suficient de mare pentru a încăpea o saltea.

Situat în Achmelvich, la cinci kilometri nord-vest de Lochinver, Hermit’s Castle a fost numit cel mai mic castel din Europa, chiar dacă probabil nu se încadrează în definiția unui castel. În plus, nimeni nu știe cu adevărat de ce a fost construit castelul.

Arhitectul a adus toate materialele cu barca

Conform poveștilor spuse, David Scott, un arhitect din Norwich, a construit Hermit’s Castle în anii 1950. Se spune că arhitectul a adus toate materialele cu barca, având nevoie de aproximativ șase luni pentru a finaliza mica clădire. Se crede că Scott a construit Hermit’s Castle ca o mică cabană și că avea un fel de ferestre și o ușă atunci când a fost construită.

Totuși, teoriile din spatele locației aleatorii din mijlocul pustietății nu au fost niciodată confirmate. De ce l-a construit cu adevărat? Conform poveștii, David Scott a petrecut șase luni construind castelul, dar a petrecut doar un singur weekend acolo și nu s-a mai întors niciodată.

Vizitatorii pot accesa castelul cu ușurință de la Shore Caravan Site sau de la capătul vestic al plajei Achmelvich. Castelul este situat chiar la capătul peninsulei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre