În țara lui Vladimir Putin, Rusia, nu mișcă nimic fără știrea conducerii statului. Cu o populație de peste 143 de milioane de locuitori și o istorie agitată în spate, poporul rus nu pare că va scăpa foarte curând de sub controlul fostului KGB-ist devenit președinte și al aparatului de stat cu care controlează absolut tot.
Câștigătorul marelui premiu la loto, presat să doneze banii pentru războiul Rusia – Ucraina
Uneori, controlul se extinde inclusiv asupra câștigurilor de la loto, după cum este cazul de față. Principalul distribuitor al loteriilor rusești, Stoloto, a anunțat rezultatele extragerii „Miliardul de Anul Nou”. Jackpot-ul a fost câștigat de un cetățean rus care a cumpărat un bilet online și a înregistrat un număr de telefon din regiunea Sahalin. După taxe, acesta va primi 781 de milioane de ruble (peste 7 milioane de euro), echivalentul a 5.620 de salarii medii lunare în regiune. Un site rusesc a investigat ce se întâmplă cu marile câștiguri la loto și a ajuns la o concluzie sumbră.
Câștigătorul la loto din Rusia, presat să doneze banii pentru armata rusă
Câștigătorul jackpot-ului de un miliard de ruble din Sahalin, în 2025, nu și-a făcut publice informațiile personale, dar deja se confruntă cu presiuni. Ildar Rezyapov, liderul mișcării „Veteranii Rusiei”, a cerut public câștigătorului să doneze banii „pentru nevoile Operațiunii Militare Speciale (SVO)”.
Notă: Termenul de „Operațiune Specială” este folosit pe teritoriul Rusiei atunci când se vorbește despre războiul din Ucraina, din cauză că regimul de la Kremlin nu recunoaște existența unui conflict armat, ci a promovat până acum o „operațiune specială”, care are rolul de a salva cetățenii ruși.
Potrivit liderului mișcării „Veteranii Rusiei”, 10% din câștig ar fi „suficient pentru a realiza toate planurile și ideile, precum și pentru a rezolva toate problemele materiale și locative, dacă acestea există”. El a sugerat că organizația sa ar putea ajuta la gestionarea restului sumei, considerând gestul unul patriotic, care ar servi drept exemplu pentru ceilalți.
Poveștile triste ale foștilor câștigători la loto din Rusia
Natalia Vlasova, o pensionară din Voronej, a câștigat 506 milioane de ruble în 2017. Potrivit presei rusești, Vlasova și fiica ei au început să primească amenințări de la persoane necunoscute, iar cerșetorii au început să stea pe lângă casa lor. În cele din urmă, au fost nevoite să își șteargă toate conturile de pe rețelele sociale.
2017: O altă femeie, din Soci, a câștigat 364 de milioane de ruble, tot în 2017. Ea s-a plâns că premiul trebuia ridicat de la Moscova și a declarat că dorea să își aducă acolo toată familia „pentru siguranță”, dar nu avea bani pentru călătorie. Cu toate acestea, a promis să doneze 30% din câștigurile sale fondului electoral al filialei Partidului Comunist din Federația Rusă (KPRF) din Krasnodar, care se pregătea pentru alegerile parlamentare regionale. Partidul a obținut trei locuri din 70.
Unul dintre câștigători, trimis la închisoare pentru evaziune
În 2014, un locuitor anonim din regiunea Krasnoiarsk a câștigat peste 10 milioane de ruble, dar nu a plătit impozitul pe venit obligatoriu. Comitetul de Investigații a deschis un caz penal împotriva lui pentru evaziune fiscală la scară mare, pedeapsa fiind de un an de închisoare. Dacă evaziunea ar fi fost clasificată ca deosebit de mare, pedeapsa ar fi putut fi de până la trei ani.
Biletul câștigător, cumpărat cu restul de la băutură
În 2001, Nadejda Muhametzyanova, o femeie de serviciu din Ufa, a câștigat 1 milion de dolari (28 de milioane de ruble la cursul de atunci). Soțul ei a dezvăluit că a cumpărat biletul câștigător cu restul primit după achiziționarea de alcool. Familia a folosit banii pentru a cumpăra două apartamente, două mașini Lada și pentru a ajuta rudele și prietenii, dar nu și-a schimbat semnificativ stilul de viață. Doi ani mai târziu, un incendiu izbucnit în timpul unei petreceri în apartamentul nou a distrus bunuri de valoare și a ucis pisicile familiei. Trei ani mai târziu, Muhametzyanova a murit.
Foto: Moscow Times
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Descoperire îngrijorătoare despre vaccinurile anti-Covid. Atenție mare la inimă!
- Vremea din weekend va fi total ieșită din comun. Contraste imense
- Călin Georgescu, dezvăluiri explozive despre anularea alegerilor: „O lovitură de stat comandată…”
- Ordinul Casei de Pensii aduce schimbări majore pentru peste 4 milioane de români
- Verdict final pentru Călin Georgescu: Deciziile sau hotărârile CCR sunt obligatorii și definitive
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Faimoasa cască Sutton Hoo poate fi un indiciu că primii anglo-saxoni au luptat ca mercenari pentru Imperiul...
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Nume de băieți rare - Cele mai frumoase și deosebite alegeri de nume pentru copilul tău
- Bianca Drăgușanu, dans lasciv pe Instagram la 42 de ani: Spectacolul incendiar care a uimit in...