Mai scumpă decât un Ferrari sau un Airbus 380, o brichetă s-a vândut pentru incredibila sumă de 500.000 de euro. Incredibilul obiect realizat în stil regal este împodobit cu nu mai puțin de 152 de safire.
Creată pentru un client din Hong Kong, pasionat de istoria Franței
Compania franceză de marochinărie cunoscută în întreaga lume, S.T. Dupont este la originea celei mai scumpe brichete din lume. Denumită Louis XIII Fleur de Parme, această brichetă a fost concepută la cererea lui Steven Hung, un client din Hong Kong pasionat de istoria Franței.
Cerințele sale au fost de așa natură încât CEO-ul S. T. Dupont a trebuit să se înconjoare de cei mai buni pentru a proiecta această brichetă bijuterie. S-a apelat la ajutorul Taniei de Bourbon Parme, descendenta directă a lui Ludovic al XIII-lea, dar și la un alt designer de renume. Șase luni de muncă au fost necesare pentru a concepe această brichetă celebră care a devenit cea mai scumpă din lume.
Particularitățile brichetei Louis XIII Fleur de Parme
Această brichetă high-end nu a fost proiectată în aluminiu sau oțel inoxidabil. A fost nevoie de nu mai puțin de 400 de grame de aur masiv pentru a o realiza. Mai mult, cea mai scumpă brichetă din lume este împodobită cu 152 de safire. Concepută inițial ca brichetă de masă, Louis XIII Fleur de Parme a devenit brichetă pentru trabucuri, deoarece proprietarul său este extrem de pasionat de acestea.
Cea mai scumpă brichetă din lume preia codurile regalității. Este surmontată de coroana regală și mai multe mici semne fac referire la Ludovic al XIII-lea, cum ar fi floarea de Parme, dar și caboșonul de safir folosit în trecut.
O binecuvântare pentru S.T. Dupont
Casa S.T. Dupont, onorată că a fost aleasă să creeze această brichetă originală și unică, a primit autorizația din partea lui Steven Hung de a face din ea un obiect promoțional pentru marcă. Astfel, prețul de vânzare al Louis XIII Fleur de Parme a fost stabilit la 500.000 de euro. Această brichetă a intrat în Guinness World Records ca fiind cea mai scumpă brichetă din lume.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook