Destin. Ce s-a întâmplat cu fiica „ascunsă” a lui Andrei Gheorghe după moartea starului de radio.

Destin. Ce s-a întâmplat cu fiica „ascunsă” a lui Andrei Gheorghe după moartea starului de radio.
Deși are o carieră pentru care multă lume o poate invidia, trăiește într-o discreție absolută. Fiica regretatului jurnalist Andrei Gheorghe nu mai locuiește de mult în România.

Deja de 20 de ani, fiica lui Andrei Gheorghe are o legătură neștiută cu un fotograf. Aproape nimeni nu știe de aceasta, dar și puțină lume știe că fosta personalitate media avea o fiică. Aceasta se numește Anastasia și trăiește la Londra.

În perioada studenției, Andrei Gheorghe a cunoscut-o pe prima sa soție, Maria. Cei doi au avut împreună o fiică, Anastasia. Aceasta este singurul copil al celebrului om de radio și televiziune. Născut în 1962, la  Lipețk, Rusia, Andrei Gheorghe a murit la doar 56 de ani, în anul 2018.

Fiica lui Andrei Gheorghe face parte din echipa casei de modă Tom Ford

Anastasia, fiica lui Andrei Gheorghe, are acum 29 de ani și, cum spuneam, trăiește la Londra. Ea a absolvit Istituto Marangoni, celebra școală de modă pe care o urmează și fiica Andreei Berecleanu, Eva Zaharescu. Fiica lui Andrei Gherghe s-a specializat în domeniul vânzărilor în modă.

Anastasia este singurul copil al lui Andrei Gheorghe. Părinții ei s-au cunoscut în facultate

În 2010, a făcut și cursuri de design la New York, la Marc Jacobs, și a lucrat ca PR și asistent de showroom pentru Stella McCartney. În continuare, Anastasia a lucrat și ca asistent de vânzări pentru brandul  Versace, dar și la celebra companie londoneză Net-a-porter. În prezent, tânăra este asistent de vânzări pentru casa de modă Tom Ford.

Anastasia Gheorghe, legătură neștiută cu un fotograf

Anastasia Olaru are acum 29 de ani. La vârsta de 9 ani l-a cunoscut pe fotograful Alex Gâlmeanu, care a implicat-o într-un proiect aparte. Timp de 20 de ani a surprins în imagini transformarea ei. A fotografiat cum fetița trece prin vârsta copilăriei devenind adolescentă și mai apoi tânără femeie. Conform Gandul.ro, primele ședințe foto au început când Anastasia avea doar nouă ani. De atunci, anual, în luna octombrie, Anastasia a fost fotografiată din nou.

Cu această imagine a Anastasiei, fiica lui Andrei Gheorghe, a început proiectul fotografic al lui Alex Gâlmeanu care durează deja de 20 de ani (Sursa foto: Instagram)

Respectând calendarul, cea mai recentă ședință foto a avut loc luna trecută. Cum Anastasia locuiește la Londra, o provocare deosebită a fost realizarea fotografiei în perioada pandemiei: Alex Gâlmeanu a trebuit să fotografieze la distanță, mai arată sursa citată.

Proiect fotografic început dintr-o întâmplare

Toată aventura fotografică a început în anul 2003. Anastasia și-a însoțit tatăl în studioul lui Alex Gâlmeanu, unul dintre cei mai apreciați fotografi români, care trebuia să îl fotografieze pentru o revistă.

Acesta i-a făcut atunci o fotografie fetiței. „Eram prieten cu Andrei Gheorghe, care venea des pe la studio pentru diverse fotografii. Când am văzut-o pe Anastasia, mi s-a părut drăguță și i-am făcut o fotografie”, povestește Alex Gâlmeanu. Întâmplarea face ca exact peste un an, în luna octombrie a anului 2004, Andrei Gheorghe și fiica sa să ajungă din nou în studioul fotografului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Galmeanu (@alexgalmeanu)

Văzând cât de mult s-a transformat într-un an de zile puștoaica, ce avea deja 10 ani, fotograful a avut ideea de a se lansa într-un proiect pe termen lung. I-a mai făcut o fotografie. Și au decis, de comun acord, să se revadă și să repete fotografia în fiecare an, în aceeași lună. An de an, Anastasia s-a lăsat fotografiată în studioul lui Alex Gâlmenau, așezată pe unul și același scaun de lemn tradițional din Maramureș, pe care fusese surprinsă în prima fotografie.

Alex Gâlmeanu a refuzat alți părinți

Chiar dacă în 20 de ani s-au schimbat multe în viețile lor, cei doi s-au reîntâlnit în fiecare an. Alex Gâlmeanu și-a schimbat locația studioului de trei ori. De fiecare dată a mutat cu el și scaunul pe care avea să o fotografieze pe Anastasia.

Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fotografi din România (Sursa foto: Instagram)

Proiectul a evoluat firesc. În primii ani, când Anastasia era mică, fotograful alegea fotografia reprezentativă în urma ședinței foto. După ce aceasta a crescut, a început să decidă singură care era imaginea pe care o considera reprezentativă. Luna trecută, Anastasia Olaru a pășit din nou în studioul lui Alex Gâlmeanu pentru fotografia anuală. Acesta povestește că deși a primit propuneri de a fotografia și alții copii, urmând același concept, a refuzat.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre