Kim Ung-Yong are acum 59 de ani. Este considerat cel mai inteligent om din lume. Dar, în lista celor cu cei mai mare IQ sunt personalități din istorie care nu ar fi avut cum să fie testați. „Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat. Dar, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează”, a spus Kim Ung-Yong. El s-a întors la lucruri simple. Este profesor.
El este unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume
Kim Ung-Yong a fost considerat cel mai inteligent din lume, din toate timpurile. S-a născut în Seul, capitala Coreei de Sud. Este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligență cunoscut (IQ). Este trecut în Guinness Book World of Records cu un IQ de 210, mai mare decât Albert Einstein și al savantului Stephen Hawking, care aveau 160.
El a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv în japoneză, engleză, germană. Învăța o limbă străină în circa 30 de zile. A mai învățat și spaniola, vietnameza, tagalog (o limba vorbita in Filipine). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferențiale. Scria poezii şi era un pictor remarcabil.
La 12 ani făcea cercetare la NASA
A fost ca student invitat la Universitatea de fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare.
În 1974, la 12 ani, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când s-a întors acasă, în Coreea de Sud. Și-a echivalat, într-un singur an, toate studiile.
În țara el a decis să treacă de la fizică, la inginerie civilă. În cele din urmă a primit un doctorat în acest domeniu. A publicat aproximativ 90 de lucrări privind sistemele hidraulice în diferite reviste științifice. Începând din 2007, el este asistent facultate de la Universitatea Națională din Chungbuk.
De ce a plecat de la NASA
Kim Ung Yong și-a dat seama de greșeala teribilă pe care o fac oamenii în încercarea lor de a demonstra că sunt cei mai buni. A descoperit cât de simplu se poate greși și cât de aproape de noi este drumul rătăcirii.
După ce-a fost lăudat peste măsură pentru capacitățile sale intelectuale, la fel de repede a fost pus la zid și catalogat drept geniu ratat.
Întrebat de ziariști de ce a renunțat la jobul de la NASA, Kim Ung-Yong a spus că societatea pune verdicte greșite.
„Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat. Dar, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple.”
”Oamenii încearcă întotdeauna să fie cineva deosebit, cineva care pare mai inteligent, neglijându-şi fericirea obişnuită. Dar ar trebui să ştie că fericirea înseamnă lucruri obişnuite pe care le considerăm fireşti. Cum sunt bunele prietenii, împărtăşirea momentelor memorabile cu prietenii de la şcoală. În cele din urmă, fericirea este cel mai mare succes”, a spus Kim Ung Yong.
Alte persoane cu IQ uriaș
Lista persoanelor cu IQ mult peste medie este lungă. Acum, despre Adragon De Mello se spune că are un IQ 400. În 1988, la 11 ani, când Adragon De Mello a absolvit Universitatea din California cu o diplomă în matematică, era cel mai tânăr absolvent de facultate din Statele Unite. Totuși el nu a fost prezent în opinia publică în ultimii 20 de ani.
Despre Ainan Cawley se spune că are un IQ 263. Acest geniu irlandez are acum 21 de ani. La opt ani, urma deja cursuri de chimie în anul III la Politehnica din Singapore, iar la vârsta de nouă ani, memorase primele 518 zecimale ale pi. De asemenea, el pare să aibă un talent pentru divertisment, după ce a scris scenariul și a compus muzică pentru un scurtmetraj numit Reflection la vârsta de 12 ani. Sursa: rd.com
Medicii i-au încredințat vindecarea cazurilor incurabile. E de necrezut ce a putut să facă Serge Leon Alalouf
O poveste fantastică. Mama l-a aruncat la tomberon, iar el a devenit milionar
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook