Simona Ionescu / Redactor Șef

Eroi legendari care nu au existat niciodată. Ce spun specialiștii

Eroi legendari care nu au existat niciodată. Ce spun specialiștii
Sunt nume de care ați auzit toată viața, ale căror povești v-au rămas întipărite în suflet. Dar specialiștii spun că eroii legendari nu ar fi existat niciodată în realitate.

Poveștile de viață ale acestor eroi legendari s-au ridicat la nivelul unor mituri inspiraționale. Se crede că ar fi trăit cu secole în urmă, dar există experți care spun că aceștia nu au fost niciodată reali.

Povestea lui Mulan datează din secolul al V-lea

Eroi legendari care nu au existat niciodată. Ce spun specialiștii
Istoricii spun că nu a existat niciodată o dovadă clară că Mulan ar fi existat cu adevărat

Potrivit specialiștilor, există personaje care au schimbat viețile oamenilor, dar ar fi fost doar inventați. Cum ar fi celebra Mulan, războinica chineză antică, un erou popular venerat și iubit în mitologia chineză. Povestea acesteia datează din secolul al V-lea și, de atunci, a fost spusă de generații întregi în China.

Tânăra fată a fost însărcinată să ia locul tatălui ei ca războinic atunci când acesta a devenit prea bătrân pentru a mai lupta. Iar ea a dovedit că era o războinică foarte bună, chiar dacă nimeni nu i-a dat mari șanse.

Istoricii spun că nu a existat niciodată o dovadă clară că Mulan ar fi existat cu adevărat, iar cel mai probabil, povestea ei ar fi fost folosită de-a lungul veacurilor ca instrument pentru a inspira femeile tinere să viseze și să realizeze lucruri mărețe.

Homer, doar o figură mitică

Eroi legendari care nu au existat niciodată. Ce spun specialiștii
A fost celebrul Homer doar o figură mitică?

Nici Homer, cel mai faimos poet din lume, omul care se presupune că a scris unele dintre cele mai emblematice opere literare din istoria întregii omeniri, nu ar fi existat, spun istoricii. Majoritatea experților au ajuns la o teorie care susține că Homer ar fi fost mai degrabă o figură mitică creată din nevoia culturală a altor savanți greci de a-și susține poveștile.

Pentru a dovedi acest lucru, cercetătorii indică faptul că lucrările lui Homer, inclusiv Iliada și Odiseea, au fost probabil scrise mult mai devreme decât perioada în care se presupune că a trăit. În plus, stilul de scriere a sugerat experților lingvistici că poveștile au fost scrise de mai multe persoane diferite și apoi combinate. Ca atare, s-ar părea că Homer este un produs al imaginației colective.

William Tell, separarea dintre om și mit

Eroi legendari care nu au existat niciodată. Ce spun specialiștii
William Tell, faimosul arcaș elvețian din perioada anului 1307

William Tell a fost faimosul arcaș elvețian din perioada anului 1307, forțat să împuște un măr din capul fiului său după ce un despot nebun l-a pus să o facă. Din fericire, Tell nu a ratat. Săgețile au tăiat mărul în loc să se înfigă în craniul băiatului.

Și în acest caz, cercetătorii și istoricii nu au reușit niciodată să găsească vreo dovadă că William Tell a fost o persoană reală sau că a tras vreodată o săgeată printr-un măr din vârful capului fiului său.

A fost Robin Hood o persoană reală?

Robin Hood este probabil cea mai faimoasă persoană care a furat de la bogați și a dat săracilor. Dar istoricii spun că și povestea lui ar fi fost inventată. De câteva secole, cercetătorii nu au reușit niciodată să găsească pe cineva care să pretindă că ar fi Robin Hood.

Ei au găsit diverși criminali în documentele medievale cu nume precum „Robehod” și „Rabunhod”. Dar nu este clar și, în plus, infracțiunile lor înregistrate nu implică furtul de la cei bogați și împărțirea lor celor mai puțin norocoși. Cel mai probabil este cineva a scris o poveste despre un haiduc generos, care a fost pe placul oamenilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri