Fostul conac secret al traficantului Pablo Escobar a devenit un loc vânat de pasionații de artă.
Răzvan Simion și Daliana au ajuns și ei pe urmele celui care, cu decenii în urmă, asigura 80% din piața de cocaină de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Aflat în Tulum, Mexic, locul se numește acum Casa Malca și a ajuns un hotel boutique și, totodată, muzeu de artă contemporană, pe plajă.
Escobar și arta contemporană
Conacul a fost achiziționat de dealerul de artă columbian Lio Malca la mai mult de un deceniu după moartea traficantului care, în perioada de glorie, și-a cumpărat proprietăți pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii. Fostul conac al traficantului de droguri a fost transformat într-un reper în rândul pasionaților de artă contemporană care ajung în Mexic. Locul secret folosit de Escobar găzduiește lucrări de artă de la Jeff Koons, Basquiat, Keith Haring, KAWS și alți artiști.
View this post on Instagram
Lio Malca, un dealer de artă contemporan din New York, care se ocupă de lucrări ale unor artiști precum Jean-Michel Basquiat și KAWS, a preluat proprietatea care a fost abandonată după moartea lui Escobar în 1993. Nu se știe de ce urmașii celui mai bogat baron al drogurilor nu au fost interesați de conacul situat pe plaja din Tulum, într-un adevărat paradis tropical.
Răzvan și Daliana au fost și ei pe urmele lui Escobar
Povestea vieții lui Escobar stă la baza serialului Narcos de pe Netflix. Vila de pe plaja mexicană a fost redescoperită în 2003 și restituită proprietarului inițial, înainte ca Malca să descopere la rându-i conacul secret în 2012 și să-l cumpere câțiva ani mai târziu.
Conacul secret al lui Pablo Escobar, situat pe o plajă privată de 200 m cu nisip alb, în Tulum, e azi hotel de cinci stele. Anul trecut, Răzvan Simion și aleasa lui, Daliana, au vizita locul. Ei sunt pasionați e artă și arhitectură dincolo de profersia tinerei care, de anul acesta, este soția vedetei de televiziune.
Conacul secret al lui Pablo Escobar, ticsit cu opere de artă
După o scurtă plimbare pe un drum șerpuit mărginit de palmieri, oaspeții ajung la o curte acoperită cu covoare persane. O pereche de uși uriașe, mascate într-un perete mare acoperit cu scoarță de copac, formează intrarea principală. În interiorul lobby-ului, picturi, sculpturi și mobilier realizate de unii dintre cei mai apreciați artiști și designeri contemporani sunt expuse pe pereți albi și pe pardoselile din beton lustruit.
Arta din întregul hotel este rotită frecvent, astfel încât oaspeții care revin să se poată bucura de lucrări diferite. Alte camere de la parterul vilei includ un bar cu tapet grafic în alb și negru. O scară în spirală oferă acces pe acoperiș, unde o terasă-bar găzduiește frecvent evenimente, iar un turn oferă posibilitatea de a privi de sus peisajul tropical luxuriant.
View this post on Instagram
Pe lângă cazarea din conacul propriu-zis, a fost construit recent un șir de clădiri mici, cu două etaje, de-a lungul plajei, în același stil arhitectural. Există, de asemenea, o cameră de aburi subterană ascunsă, care se luminează în diferite culori, ca o instalație James Turrell, și are ieșire direct la piscină.
Hamacuri fabricate local, agățate între palmieri, și cabane din lemn pe nisip oferă multiple oportunități de relaxare. Tulum se află pe coasta Caraibelor a peninsulei Yucatán din Mexic, cunoscută sub numele de Riviera Maya, zona devenind o destinație la modă în ultimii ani.
Cine a fost Pablo Escobar
Pablo Emilio Escobar Gaviria (1943 – 1993) a fost un celebru baron al drogurilor columbian, care la apogeul carierei sale deținea 80% din traficul de cocaină din SUA.
Supranumit „regele cocainei”, Escobar este cel mai bogat criminal din istorie, acumulând o avere netă estimată la 30 de miliarde de dolari în momentul morții sale – echivalentul a 70 de miliarde de dolari din 2022 – în timp ce cartelul său de droguri a monopolizat comerțul cu cocaină în Statele Unite în anii 1980 și la începutul anilor 1990.
Sursa foto / video: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook