Vă puteți imagina viața în interiorul blocului distopic, unde ați avea zeci de mii de vecini? În Qianjiang Century City, cartierul central de afaceri din Hangzhou, se găsește acest complex colosal numit Regent International. Inițial a fost gândit ca un super hotel de șase stele, dar, ulterior, a fost transformat în bloc rezidențial.
Deși pare greu de crezut, în acest bloc trăiesc zeci de mii de oameni, complet deconectați de la natură. Ca să trăiască – ceea ce presupune mers la job sau la școală, distracții, cumpărături, ieșiri la restaurante etc., locatarii nu au nevoie să părăsească imobilul. Blocul le conține pe toate: de la birouri la unități de învățământ, până la super mall-uri, săli se sport și alte cele. Imagini halucinante cu blocul cât un oraș au devenit virale pe TikTok.
Blocul SF: e mare cât un oraș
În acest bloc, locatarii au tot ce le trebuie, sub un singur acoperiș. Aparent, sună bine. Confortabil, chiar. Imaginați-vă o casă care ar avea tot ce aveți nevoie într-un singur loc, astfel încât să nu trebuiască să ieșiți niciodată afară.
@fatheristheone The Regent International apartment in Hangzhou, China is famous for having a lot of inhabitants comparable to a small town, around 20,000 #unreal #😎 #followme #love #free #forever #friends #earth #biggest#apartments#hangzhou #china ♬ original sound – father is the one
Așa este viața pentru cel puțin 20.000 de oameni din China. Este vorba de locatarii celui mai mare bloc din lume, Regent International din Qianjiang Century City, cartierul central de afaceri din Hangzhou. Locatarii blocului au tot ce le trebuie în interiorul clădirii, nemaigăsind aproape niciun motiv să iasă afară – în afară de, probabil, o gură de aer proaspăt, scrie Uniladtech.
20.000 de locatari trăiesc deja în cel mai mare bloc din lume
Clădirea în formă de S are o înălțime de 205 metri și oferă mai mult de. 260.000 de metri pătrați de spațiu, ceea ce o face una dintre cele mai mari din China. Deși complexul poate găzdui până la 30.000 de locatari, momentan este ocupat în proporție de 70%, găzduind aproximativ 20.000 de persoane.
@galileo 20.000 Menschen unter einem Dach: Im Regent International Apartment Building der chinesischen Millionenmetropole Hangzouh ist das möglich. 😮 Könntest du mit so vielen Menschen zusammenwohnen? #Galileo #fyp #China #Wohnhaus #viraltiktok ♬ Originalton – Galileo
În funcție de partea clădirii în care locuiesc, locatarii au la dispoziție o varietate de facilități și afaceri situate pe 36 până la 39 de etaje. De exemplu: un food court masiv, piscine, frizerii, saloane de manichiură, supermarketuri de dimensiuni medii și internet cafe-uri. Dacă vi se pare că acest stil de viață e mult prea înghesuit și claustrofob, rețineți că amestecul de spații rezidențiale și de agrement sub un singur acoperiș i-a determinat pe mulți să eticheteze Regent International drept „cea mai durabilă clădire vie de pe Pământ”.
@yasminvroon We went in the famous building with “30 000 people resident” to see if there are really that many people!(wait till the end 👀) #hangzhou #china #chinese #chinalife #foreignersinchina #regentinternational #中国 ♬ original sound – official_yasmin
Blocul cât un oraș câștigă din ce în ce mai multă atenție pe rețelele sociale, utilizatorii fiind uimiți de dimensiunea sa impresionantă. Un utilizator TikTok a arătat imensitatea clădirii cu imagini cu drone . Un alt TikToker a arătat un scurt tur în interiorul clădirii, indicând un restaurant de la etajul 32 și care e accesibil din întreaga clădire. Alți utilizatori de social media sunt uimiți de numărul de locatari, în comparație cu orașele lor natale.
Cu cât se închiriază un apartament
Proiectată de Alicia Loo, designerul celui de-al doilea hotel de șapte stele din lume, Singapore Sands Hotel, clădirea a fost inițial destinată să servească drept hotel de șase stele. În final, a fost transformată în bloc de locuit cu mii de apartamente, devenind un reper al peisajului orașului Hangzhou. Chiar dacă pare ceva SF, blocul Regent International este cel mai convenabil pentru absolvenți, împreună cu studenții din anii terminali – ambele categorii ocupând majoritatea rezidenței. În plus, tinerii profesioniști, cum ar fi influencerii și proprietarii de afaceri mici, sunt un tip comun de chiriași ai imobilului.
Chiria lunară pentru un apartament mic, fără ferestre costă echivalentul a 200 de euro, pe lună, potrivit agenției chineze de știri Sin, în timp ce unitățile mai mari cu balcoane pot fi închiriate pentru până la echivalentul a 520 de euro lunar.
Sursa foto: Nevsedoma
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook